16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Moramo da budemo agresivniji i brži

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Moramo da budemo agresivniji i brži

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je u prekinutom derbiju 9. kola Telekom 1. CFL osvojila nova tri boda (čeka se odluka Takmičarske i Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore) protiv Zete, upisala je petu uzastopnu pobjedu u šampionatu, izjednačila se sa liderom Podgoricom na vrhu sa 18 bodova uz utakmicu manje...

Međutim, do vođstva u duelu sa prvim prvakom nezavisne Crne Gore plavi šampioni su stigli teško - u 75. minutu sa bijele tačke golom Draška Božovića - samo četiri minuta prije prekida.

Šef stručnog štaba Mladen Milinković je znao da je pred njegovim momcima opasan meč iz razloga što tokom reprezentativne pauze na treninzima nije imao čak osam igrača. Zato je u najavi okršaja pod Goricom poželio i minimalan trijumf.

“Niko nije očekivao da će utakmica da se prekine, ali sam očekivao težak meč jer u prvoj nedjelji treninga nismo imali osam igrača, dok smo u drugoj bili bez četiri prvotimca da bi se tek u četvrtak - dva dana pred meč - kompletirali“.

Petar Grbić i Draško Božović su bili na B licenci, Bogdan Milić i Vasilije Terzić u mladoj reprezentaciji, a Miloš Dragojević, Vladan Adžić, Miloš Raičković i Igor Ivanović u A selekciji tokom pauze.

“Evidentan je bio i umor, naročito kod Ivanovića i Terzića koji su imali veliku minutažu u reprezentacijama. Međutim, mi kao ekipa nismo djelovali zrelo, dijelili smo pogreške pasove pogotovo u prvih pola sata utakmice. Željeli smo da igramo pas igru od golmana i da iz zadnje linije kreiramo neke šanse, ali nismo uspjeli - malo zbog terena koji je bio u lošem stanju, a više zbog nas samih i naših grešaka. I iz tih grešaka došli smo u situaciju da Zeta bude bliža našem golu“, rekao je Milinković, koji je svjestan svih propusta.

“Problem je i što smo malo bili opušteni, kao da nismo bili sto odsto u utakmici. Mislili smo da će pobjeda lako da dođe. Ali, još jednom se potvrdilo da je mala razlika između ekipa u našoj ligi i da ukoliko niste sto odsto koncetrisani na utakmicu i ne date maksimum, onda to što ste kvalitetniji na papiru ništa ne znači“.

A tome u prilog idu i ostali rezultati u posljednjem kolu prvog kruga naše elite: Petrovac - Dečić 1:1, Podgorica - Rudar 2:0, Iskra - Jezero 2:1, OFK Titograd - Sutjeska 0:0.

“Ekipa sa vrha ne može da računa na lagane bodove protiv nekoga sa dna tabele, to se vidjelo na primjerima Dečića i Sutjeske. Neko sam ko voli da prati samo svoj tim, a kada nam drugi pomognu - to je dobra stvar. Ne treba se radovati tuđoj nesreći, jer se negdje sve to vraća. Vjerovatno su neke ekipe likovale kada smo mi gubili, pa se sada okrene. Treba gledati sebe i treba pokušati u svakoj utakmici osvojiti maksimalan broj bodova. Ništa nam ne znače kiksevi protivnika, ako mi sami kiksamo“.

Pouke iz utakmice sa Zetom će izvući svi u našem taboru.

“Nismo bili na nivou, sigurno je to jedna od naših slabijih utakmica u prvom poluvremenu, ali najvažnije je da osvajamo bodove. Sada ide zgusnutiji raspored, ali vjerujem da će igrači da se vrate na ono što nas je krasilo - Budućnost mora da igra agresivno i mnogo brže. Kada igramo brže onda naša fizička sprema dolazi do izražaja. A ukoliko uđemo u ritam protivnika i igramo polako, onda nismo u prednosti“, poručio je plavi šef, koji se još jednom dotakao “opuštenosti“.

“Jednostavno, kada smo napravili grešku ta greška nije proizvela nikakvu reakciju – ni pozitivni, ni negativnu. Više je to stvar koncetracije. Zato moramo da budemo agresivniji, jer Budućnost to može“.

Naši momci su i nakon pauze u prošlom mjesecu počeli sporo protiv OFK Titograd (3:1), a onda je igra izgledala sve bolje i bolje u utakmicama sa Astanom (1:0), Sarajevom (1:2), Rudarom (2:1), Iskrom (1:0) i Jezerom (2:0).

“To su bile utakmice na svaka tri dana, ali smo bili u dobrom kontinuitetu. Našoj ekipi odgovara taj ritam kada smo u tim mikrociklusima. Čim se nešto malo poremeti, iskočimo iz kolosjeka. Tokom prošle nedjelje smo igrali prijateljsku utakmicu sa Komom i koliko god da nam je ona dobrodošla, neka udarne treninge smo pomjerili i poremetili smo neki raspored tokom nedjelje. Kada malo vratim film to se još jednom desilo prošle godine i nismo izgledali dobro“, rekao je Milinković, koji se nadovezao.

“To je pouka za nas, ali prije svega za mene, da treba da radimo ono što odgovara igračima“.

Na prekinutoj utakmici sa Zetom igrao je novajlija Marko Vučić na poziciji lijevog beka.

“Marko je kvalitetan igrač, zbog toga je i doveden, ali treba još da se spremi. Očigledno je da mu nedostaje utakmica kako bi bio malo opušteniji na terenu. Igrao je solidno prvu utakmicu, ali se vidjelo da igra na sigurno jer nije bilo prodora koji su ga krasili u Sutjesci. Nije slao centaršuteve, a nama je to trebalo u pojedinim trenucima“, rekao je trener Mladen Milinković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR