10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspopović: Tri boda, pa nakon pauze da hvatamo priključak

FK Budućnost

Comments 0

Raspopović: Tri boda, pa nakon pauze da hvatamo priključak

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Početnih godina od obnove nezavisnosti Crne Gore utakmice Budućnosti i Zete su označavane kao klasik domaćeg fudbala, taj okršaj je odlučivao o titulama, značio je prestiž...

Sada više nije tako, ali sudar aktuelnog osvajača duple krune i prvog šampiona naše zemlje uvijek garantuje zanimljivost, nadigravanje, želju za pobjedom...

Plavi tim u sklopu 6. kola domaćeg prvenstva sjutra (29. avgust) igra protiv Zete na Gradskom stadionu u Podgorici u 19.00 časova, a jedini cilj „plavih“ nakon lošijeg starta je - trijumf.

„Zeta nije dobro startovala, baš kao što nismo ni mi, i sigurno da će protivnik tražiti izlaz i rješenje kako da dođe do bodova. Međutim, okrećemo se sebi i koncentrisani smo na svoju igru jer posljednja dva rezultata nisu povoljna po nas“, govori desni bek Momčilo Raspopović, svjestan da je Budućnost iz uvodnih pet kola osvojila šest bodova (vezali smo dva remija u posljednja dva kola), a Zeta samo dva...

„Vjerujem da ćemo sjutra da se izborimo za tri boda kako bismo na pauzu otišli trijumfom, a nakon pauze očekujem da napravimo pozitivan niz koji će nas dovesti bliže vrhu tabele“.

Raspopović kao dijete kluba i bivši kapiten zna koliko je teško nositi dres Budućnosti i da je pritisak javnosti veći nego u bilo kom drugom domaćem klubu.

„Vezali smo dva remija, osvojili samo šest bodova... to je premalo za Budućnost. Sigurno da pritisak i nervoza postoji, ali to je sastavni dio fudbala i sa tim moramo da se izborimo. Iskreno, nadam se da ćemo savladati Zetu i da će poslije reprezentatitvne pauze krenuti naša serija“.

Potencijalni A reprezentativac se prije 20 dana vratio u plavi tabor, odmah je uskočio u startnih 11, ali vidi se da još nije u pravoj formi...

„Kako utakmice prolaze polako hvatam pravu formu. Nisam dugo igrao jer sam imao problema, ali polako se vraćam u pravi ritam“, govori Raspopović, koji je u remiju protiv Rudara (1:1) najzaslužniji za izjednačenje - neko je vidio njegov gol, a neko autogol protivničkog defanzivca.

„Jasno je da je bio autogol, ali uradio sam što je trebalo i „donio“ loptu gdje je trebalo. Drago mi je što sam pomogao da izjednačimo, ali se ne bih previše obazirao na to, jer mi je važniji kolektiv i timska igra. Svi zajedno moramo da povedemo računa kako ćemo da igramo kao kolektiv, a ne kao pojedinci“, jasan je 27 - godišnji desni bek.

Budućnost i Zeta su se do sada sastali 63 puta (31 pobjeda plavih, 18 remija i 12 poraza), dok su pod Goricom odigrali 32 utakmice - 19 pobjeda Budućnosti, osam remija i pet poraza.

Da podsjetimo, ulaznice za utakmicu Budućnost - Zeta će se prodavati na dan utakmice (nedjelja) od 17.00 časova do početka utakmice u 19.00 na biletarnici na zapadnoj tribini Gradskog stadiona, biće otvorena zapadna, istočna i sjeverna tribina, a ulaznice za sve tribine će koštati DVA eura.

Shodno novim mjerama Vlade Crne Gore, posebni uslovi važe za sportske pripredbe - ulazak na stadion omogućava se samo uz najmanje jedan od sljedeća četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde:

1) Da je osoba u cjelosti vakcinisana ili da je primila prvu dozu vakcine protiv COVID19 virusa;

2) Da osoba posjeduje negativan PCR test na COVID19 virus koji nije stariji od 72 sata;

3) Dokaz da je osoba preboljela COVID19 infekciju, odnosno dokaz da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR testa;

4) Dokaz o negativnom brzom antigenskom testu koji nije stariji od 48 sati;

Što se tiče maloljetnih lica, ne zahtijeva se da ispunjavaju nijedan od navedenih uslova što se tiče sportskih priredbi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR