26 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svaki trenutak u plavo - bijelom dresu je mnogo lijep

FK Budućnost

Comments 0

Svaki trenutak u plavo - bijelom dresu je mnogo lijep

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je na teškom terenu u Bijelom Polju upisala važan trijumf nad Jezerom (2:1) u 17. kolu domaćeg šampionata, smanjila je zaostatak za liderom Sutjeskom na „minus osam“, a pobjeda je potpisana na krilima taletovane mladosti.

Naime, sastav „plavih“ u vanrednom kolu je bio jedan od najmlađih - ako ne i najmlađi - u ligi.

Šef stručnog štaba Aleksandar Nedović je sa stručnim štabom u startnih 11 uvrstio šest bonus igrača (tri 17-godišnjaka (Damjan Dakić, Aleksa Ćetković, Viktor Đukanović), po jednog 18-godišnjaka (Lazar Mijović), 20-godišnjaka (Andrija Ražnatović) i 21-godišnjaka (Anto Babić)), dok je na klupi imao osam mladih fudbalera od kojih su dvojica dobila šansu u drugom dijelu utakmice (18-godišnjak Jovan Dašić i 20-godišnjak Marko Mrvaljević).

Prosjek godina 14 prvotimaca koji su nastupili u Bijelom Polju bio je 21,7, a podatak da klub već forsira djecu rođenu 2003. i 2004. godine u seniorskom fudbalu govori da mislimo na budućnost domaćeg loptanja.

„Lijep je osjećaj postići gol i pobijediti po teškom terenu bez nekoliko bitnih igrača i to ekipu kojoj gori pod nogama. Poslije pogotka sam otrčao kod navijača, jer su nam daju vjetar u leđa iz utakmice u utakmicu, to je na neki način bila moja zahvalnica što su po onako hladnom vremenu prešli toliki put da nas bodre“, poručio je strijelac prvog gola Lazar Mijović, na čije se riječi nadovezao egzekutor drugog pogotka Viktor Đukanović.

„Za nas je svaka utakmica teška, jer imamo imperativ pobjede, a protivnici imaju ogroman motiv da nas pobijede, tako da moramo da uložimo više napora za trijumf. Tako je bilo i protiv Jezera. Postigao sam gol, tako da je osječaj pobjede još ljepši. To sam morao da podijelim sa našom klupom, jer i oni, kao i mi na terenu činimo jednu cjelinu“.

Osamnaestogodišnji ljevak je u dosadašnjem dijelu sezone upisao tri gola i četiri asistencije, dok je godinu dana mlađi dešnjak potpisao četiri pogotka i asistenciju.

„Govorio sam i ranije da volim da postižem golove, a sigurno da sam ove sezone mogao više da ih dam, ali to je fudbal - nekada ide, nekada ne ide. Mogao je učinak da bude bolji, ali trudim se i trudiću se da bude bolji“, rekao je Mijović, koji zajedno sa Đukanovićem pod komandnom palicom trenera Nedovića ostaje da vježba završnicu i nakon treninga...

„I moj učinak je mogao da bude bolji, ali ću se naravno truditi da bude još bolji, baš kao što ću se truditi da učinak tima bude bolji“.

Talenta im (baš kao i Dakiću, Ćetkoviću, Dašiću...) ne nedostaje, ali iskustva - što je normalno - fali. Međutim, već prošle sezone su promovisani u prvotimce i znaju kako je nositi dres Budućnosti. Posebno sada kada su iskočili u prvi plan...

„Meni je svaki trenutak u plavo - bijelom dresu mnogo lijep, ali sam osjetio težinu dresa Budućnosti još dok smo igrali Evropu i slobodno mogu da kažem da nije prijatan osjećaj“, jasan je rođeni Podgoričanin.

Slično razmišlja i rođeni Nikšićanin...

„Uvijek je lijepo, ali je ujedno i teško“.

Ljevonogi krilni napadač je, vraćajući se iz Bijelog Polja, u autobusu pjevušio novu pjesmu naših najvatrenijih navijača „Varvara“ – „Mi smo tvoja snaga“.

„To mi je najdraža navijačka pjesma i često je pjevam“.

Sa druge strane, drugi krilni špic je najglasniji nakon pobjede dok se igrači pozdravljaju sa tifozima poslije utakmice...

„Kada vidim i čujem navijače na stadionu, imam poseban motiv za igru, daju mi dodatnu snagu i želju za dokazivanjem. Kako meni, tako i timu. Mnogo su nam nedostajali u vremenu kada nisu mogli da dođu na stadion, a nadam se da ćemo se u narednom periodu svi zajedno puno radovati. Sve pjesme naših navijača su mi drage, ali ako moram da izdvojim neku, to je pjesma „Mi smo tvoja snaga““.

Priča oko Jezera je elaborirana, „plavi“ se okreću već narednoj utakmici - tim u nedjelju, 5. decembra, dočekuje zahuktali Petrovac pod Goricom od 14.00 časova.

„Znamo da nas čeka teška utakmica protiv kvalitetne ekipe, koja je svoju snagu pokazala u duelu sa Sutjeskom. Imamo svoj cilj i daćemo sve od sebe da ga ispunimo“, rekao je Lazar Mijović, dok Viktor Đukanović poentira.

„Petrovac igra dobar fudbal, ali mi imamo svoj cilj bez obzira ko je protivnik, a to je pobjeda“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR