16 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kinezi se obrušili na Siti: Došli ste ovdje da uzmete lovu

Fudbal

Comments 0

Kinezi se obrušili na Siti: Došli ste ovdje da uzmete lovu

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Azijska turneja Mančester Sitija ne može da prođe bez trzavica. Dvostruki uzastopni šampion Engleske ovih dana boravi na Dalekom istoku, igra revijalne utakmice, sprema se za novu sezonu, ali u Kini smatraju da su Građani sve uradili smišljeno kako bi se, narodski rečeno, „napunili love“.

Tako je kineska državna novinska agencija Ksinhua oštro kritikovala klub sa Etihada tekstom pod naslovom „Neuzvraćena ljubav kineskih navijača Mančester Sitiju“, da bi se u njemu stavilo do znanja kako su Englezi proputovali cio svijet s namjerom da „napune novčanike, a ne srca i um lokalnih zaljubljenika u fudbal“.

Doduše, nigdje u tekstu se ne navodi koliko će novca Siti dobiti što je pristao da u Šangaju i Nanđigu igra prijateljske utakmice sa Vest Hemom i Vulverhemptonom – sigurno nekoliko miliona eura – međutim, izvjesno je da su takvi naslovi iznervirali Pepa Gvardiolu.

„Ne slažem se sa konstatacijama iz prostog razloga što su netačne. Da biste takve zaključke iznosili morali biste da znate šta se tačno dešava u našem klubu. Odlično smo se proveli u Šangaju. Potpuno smo posvećeni obavezama u Kini, a prilikom susreta sa ljudima hotelu ili gradu radimo baš onako kako nam se kaže. Dolazak u Aziju je za nas nevjerovatno iskustvo, u smislu upoznavanja nove kulture i ljudi. Zato ne mogu da razumijem da neko napiše tako nešto. Možda je pomenuti novinar bio uznemiren, ali njegova priča je daleko od realnosti“, poručuje Pep Gvardiola.

Poslije boravka u Kini, Siti odlazi u Hong Kong, a turneju završava u Japanu. Rivali će mu biti Kiči i Jokohama Marinos.

„Došli smo u Šangaj i poslije samo 23 sata putovali smo u Nanđing vozom, da bismo se opet vratili u Šangaj, odakle idemo u Tokio. I sve to radimo nasmijani. Nijesmo spavali valjano, ali i dalje dobro treniramo i stvarno sam impresioniran načinom na koji se igrači zasad ponašaju. Zbog svega što sam vidio uopšte se ne slažem sa novinarom, jer to što je napisao nije tačno“, uvjerava Pep Gvardiola.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR