13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brojke kojima malo ko može da se pohvali

Fudbal

Comments 0

Brojke kojima malo ko može da se pohvali

Izvor: Sportske.net

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Pep Gvardiola se vraća na Santjago Bernabeu, a navijači mole boga da se ponovi samo onaj posljednji rezultat kada je Katalonac bio na ovom stadionu, i to sa Bajern Minhenom.

Mančester Siti danas gostuje Real Madridu u jednom od najzanimljivijih susreta osmine finala Lige šampiona, što je ujedno i prvi međusobni susret Pepa Gvardiole i Zinedina Zidana.

Ipak, ovo je priča o ovom prvom, koji je pravi madridski konkvistador, naročito u periodu od 2008. do 2012. godine, kada je sa Barsom i u Madridu, kao i u čitavoj Španiji, ispisao istoriju.

Njegova statistika na "Bernabeu" je sljedeća - pet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, naravno, ne sa Barselonom, već sa Bajernom, uz impresivnu gol razliku 18:8.

Da krenemo redom, maja 2009. godine, Barsa je prvi put pod Pepovom palicom išla u goste, gubila 1:0, a onda samljela tim Manuela Pelegrinija rezultatom 6:2, istakli su se Tijeri Anri i Leo Mesi sa po dva gola.

Godinu dana kasnije, Real je postao znatno jači, na klupi je bio Žoze Murinjo, a tog 10. aprila 2010. godine, Pep je PRVI put stavio Lea Mesija na poziciju lažne "devetke", ostavio Zlatana Ibrahimovića na klupi i slavio - 2:0. Strijelci su bili Mesi i Pedro.

U sezoni 2010/11, Barsa je u razmaku od nekoliko dana, dva puta gostovala u Madridu, pošto se poklopilo da su i ligaški meč i polufinale LŠ zakazani za kraj aprila. U prvom i manje bitnom ligaškom, jer je Barsa već osvojila titulu, bilo je 1:1, Mesi i Ronaldo po gol iz penala. U drugom, čuvenom meču, u kom je Pepe dobio crveni zbog starta nad Danijem Alvešom, Mesi je sa dva gola odveo Barsu u veliko finale (2:0).

U narednoj sezoni 2011/12, Barsa i Real su se sastali u tri takmičenja - Superkupu Španije, La Ligi i Kupu kralja i u sva tri Katalonci su slavili. U Superkupu, u Madridu je bilo 2:2 (u revanšu 3:2 i Pep opet bolji od Murinja). U prvenstvu, Barsa je slavila 3:1 u Madridu, baš kao i Kupu kralja - 2:1. Ipak, treba istaći da je Murinjo i pored tri poraza od Barse, te sezone osvojio jedinu titulu u Realu, a to je bila prva koju Pep nije osvojio La Ligu i potom je i napustio Kamp Nou.

Zaključak - Pep je iz Španije otišao sa pet pobjeda i dva remija u Madridu.

I za kraj, najveći debakl, Gvardiola je doživio u sezoni 2013/14, svojoj prvoj u Bajern Minhenu. U prvom meču na Alijanc areni, izgubio je čak 4:0, a u revanšu u Madridu - 1:0.

Sada u Madrid stiže sa svojim trećim timom, a preko puta je Zinedin Zidan. Pep nema u ekipi ni Mesija, ni Ćavija, ni Inijestu kao prije desetak godina, a Madrid nema Ronalda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR