17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ako 14 klubova digne ruku, Liverpul ostaje bez titule

Fudbal

Comments 0

Ako 14 klubova digne ruku, Liverpul ostaje bez titule

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prije neki dan je isplivala informacija kako se osam od deset vodećih klubova u Premijer ligi ujedinilo da opstruiše žalbu Mančester sitija pred Sudom za sportsku arbitražu. Građani gledaju da na konto korone suspenduju suspenziju iz Lige šampiona. A, današnja vijest glasi da se „kuva“ front i protiv Liverpula.

Na posljednjem zasijedanju čelnika premijerligaških klubova je dogovoreno da se tekuća sezona, koja je u prekidu zbog virusa korona, nastavi kad god to bude moguće. Vjerovalo se da bi krajem aprila lopta mogla ponovo da krene s centra, pa makar bez gledalaca i da se igra svaki dan, na neutralnom terenu... Kako god, samo da se igra i da se prvenstvo privede kraju.

Ali, kako vrijeme odmiče, a situacija u Evropi sa pandemijom je sve gora, taj plan djeluje sve manje realno. Svjesni su toga i u Engleskoj, pa polako spremaju rezervni plan. A, on se nikako neće dopasti Liverpulu... Kako piše portal Atletik, sve je više zagovornika među predsjednicima klubova koji smatraju da bi sezonu trebalo – poništiti.

To bi onda značilo da bi Liverpul ostao bez titule, iako mu nedostaju samo dvije pobjede da i matematički osvoji pehar koji čeka punih 30 godina. Poslije 29 odigranih utakmica tim Jirgena Klopa ima 25 bodova više od drugoplasiranog Mančester sitija i djeluje kao neslana šala da bi neko mogao da ga administrativnim putem spriječi da se okiti krunom.

Šale, međutim, neće biti ako 14 od 20 klubova digne ruku za! Potrebno je, dakle, da se skoro tri četvrtine klubova usaglase i ako njihov stav bude da se sezona poništava, tu Liverpul neće moći ama baš ništa da učini. Takva ideja je, uostalom, lansirana prije nego što je pandemija u Engleskoj uzela maha, a pokrenuta je iz Vest Hema.

Naredni sastanak, naravno video putem, čelnika klubova zakazan je za 3. april. 

Teško je u ovim danima svima na svijetu, ali Liverpul će doživjeti potpuni potop ako ostane bez titule koju je jednom rukom već uhvatio...

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR