10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Španci odredili krajnji rok za nastavak, u suprotnom...

Fudbal

Comments 0

Španci odredili krajnji rok za nastavak, u suprotnom...

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Pomalo optimistično su Njemci na video konferenciji odlučili da fudbal stane do 30. aprila, a sezona se završi do 30. juna, s obzirom na to da virus korona ne popušta na području Evrope.

Španci su, čini se, znatno ozbiljnije i svjesnije ušli u razmatranje nastavka – istina, tamo je situacija iz dana u dan sve gora – pa su na isti način, putem video konferencije, odredili posljednji rok kada bi prvenstvno moglo da krene odakle je stalo, a to je 27. jun. U suprotnom, kako prenosi španska Marka, predsjednik La Lige, Havijer Tebas, najavio je da bi sezona mogla da se poništi.

Još uvijek nije poznato kako će sve izgledati, da li će se mečevi igrati iza zatvorenih vrata, na svaka tri dana, ali ono što je svima jasno je da takmičenje mora da se nastavi na bilo koji način kako klubovi ne bi pretrpjeli još veći ekonomski udarac. La Liga je u razmatranje uzela i najgori scenario – poništavanje sezone, čemu se klubovi protive.

Mogućnosti da se utakmice odigraju uz prisustvo publike praktično više nema, te je jedina opcija igranje pred praznim tribinama, što su Italijani već oprobali prije nego što je fudbal u potpunosti stao. Ipak, pojedini klubovi se sa ovim prijedlogom ne slažu, ali iz La Lige od dva zla biraju ono manje.

Glavni cilj je vrlo jasan. Na ovaj ili onaj način, takmičenja će morati da se završe, posebno La Liga i Liga šampiona, jer klubovi finansijski zavise od njih.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR