8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kako je Antić iz penzije vratio igrača: Pun stomak i cigara u ruci, a on mi kaže da igram

Fudbal

Comments 0

Kako je Antić iz penzije vratio igrača: Pun stomak i cigara u ruci, a on mi kaže da igram

Izvor: klix.ba

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Čuveni portugalski igrač Paulo Futre prisjetio se trenutka kada je Radomir Antić odlučio da ga vrati iz penzije i kako je od jednog običnog popodnevnog treninga u potpunosti oživio svoju karijeru.

Futre je karijeru završio u decembru 1997. godine zbog problema s desnim koljenom i nakon toga je počeo da radi kao ambasador Atletiko Madrida, a kako je imao naviku da dolazi na treninge Jorgandžija, jedne takve prilike ukazala mu se nevjerovatna prilika.

"Svakog četvrtka sam gledao trening koji je uglavnom bio otvorenog tipa, sjećam se da sam sjedio na klupi jer sam želio izbjeći gužvu na tribinama, a bio sam i punog stomaka jer sam tek završio ručak. Palim cigaru i u tom trenutku mi prilazi trener Antić, govori mi da je propao plan s dolaskom dječaka na trening i da ne može čekati još sat vremena da svi oni dođu, a njemu je potreban samo jedan igrač za rezervni tim. 'Obuci trenerku i izađi na teren', rekao mi je, nakon čega ga nijesu zanimala moja objašnjenja da mi je pun stomak i da nisam trenirao mjesecima", napisao je ovaj bivši portugalski igrač u kolumni za Mundo Deportivo.

Na početku je bio vrlo oprezan i nije uopšte planirao da odigra ozbiljnu utakmicu, posebno zbog svih okolnosti, ali čim je prvi put dotakao loptu sve se promijenilo.

"Rezervni tim uvijek želi da pobijedi prvi, a ja sam sve upozorio da neću mnogo trčati i da mi ne dodaju previše loptu. Takođe sam im rekao da ne budu oštri prema meni. Ipak, kako sam uvijek bio takmičarski nastrojen, čim sam dodirnuo loptu moje su noge postale uzbuđene i uspio sam postići čak dva pogotka za 20 minuta. Navijači su skandirali moje ime, bio sam mrtav poslije utakmice i jedva sam disao. Čim smo došli u svlačionicu Antić mi je rekao da me želi u timu, sljedećeg dana su mediji pisali kako se magija vratila na Vinsente Kalderon", prisjetio se ovaj igrač.

Za kraj, napisao je da je to bio vrlo romantičan povratak u voljeni klub.

"Bio je to romantičan povratak, kasnije sam opet pokušao da igram u Japanu, ali nije išlo. Ne žalim se, ne možete zamisliti kakav je osjećaj bio ponovo zaigrati na Visente Kalderonu. Počivaj u miru, Mister", napisao je Futre na kraju.

Nakon odlaska iz Atletiko Madrida Futre je zaigrao još za japansku Yokohama Flügels, a na 13 utakmica postigao je tri pogotka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR