15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Napoli donira 32 tone hrane!

Fudbal

Comments 0

Napoli donira 32 tone hrane!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Napoli se pridružio listi italijanskih klubova koji se trude dati što veći doprinos svom društvu u vrijeme pandemije novog koronavirusa.

Fiorentina, Inter, Juventus i Milan su samo neki od klubova koji već odavno prikupljaju novac i prave donacije onima kojima su one sada najpotrebnije. I Roma je nedavno podijelila zaštitnu opremu lokalnim rimskim bolnicama i pomaže u dostavljanju hrane i ljekova svojim navijačima u samoizolaciji.

Sada je Napoli pokrenuo novu inicijativu "Charity Food" čiji je cilj nahraniti stanovnike Napulja i okoline koji su se našli u teškim okolnostima.

"32 tone hrane, podijeljene u 1000 paketa od po 32 kilograma biće podijeljene porodicama u napuljskoj regiji", poručili su iz Napolija.

"Puno smo razmišljali o tome kako učiniti nešto korisno i pomoći ljudima kojima je pomoć u ovim teškim trenucima potrebna", izjavio je "šef operacija" u Napoliju Formisano za Radio Kiss Kiss.

"Nakon naše inicijative pod imenom Uskršnja jaja za bolnice, željeli smo otići korak dalje tako da smo pozvali naše spornzore, pogotovo one koji su iz sektora hrane i pića, da zajedno osnujemo 'Charity Food'... Želim istaći proces distribucije koji smo usvojili jer paketi neće biti dijeljeni nasumice već preko 21 pomno izabrane grupe, 12 lokalnih volonterskih asocijacija i devet drugih ustanova i parohija, uljučujući i Nisida centar za maloljetne delikvente", istakao je Formisano, pa dodao:

"Radili smo transparentno i sa gotovo vojnom preciznošću kako bi bili sigurno da možemo pokriti što širi teritorij i pomoći porodicama kojima je pomoć najpotrebnija."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR