10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz Valensije ljuti nakon priznanja Gasperinija

Fudbal

Comments 0

Iz Valensije ljuti nakon priznanja Gasperinija

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbalski klub Valensijaa oglasio se nakon što je trener Atalante Đan Pjero Gasperini priznao da je imao korovanirus tokom utakmice protiv ove španske ekipe u Ligi šampioina.

Tog 10. marta Atalanta je gostovala na Mestalji u revanšu osmine finala Lige šampiona. Tada je Covid19 pustio svoje pipke širom svijeta i taj duel je igran iza zatvorenih vrata kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi.

Znajući sve to, Gasperini je doputovao u Valensiju i prisustvovao meču iako mu je već tada bilo jasno da vjerovatno ima simptome.

On se u to vrijeme nije testirao jer nije imao temperaturu, ali prije 10 dana radio je nalaz krvi pa je otkriveno da posjeduje antitjela što jasno ukazuje na to da je prebolovao pomenuti virus.

Nakon što je ovaj intervjuu objavljen u medijima, stigla je reakcija iz Valensije. U ovom klubu razočarani su postupkom trenera kluba iz Bergama koji je, prema njihovom mišljenju, trebao imati više savjesti.

"Valensija CF želi javno da izrazi iznenađenje komentarima trenera Atalante Gasperinija koji su se pojavili u italijanskoj štampi u nedjelju, navodeći da je dan prije meča i na dan meča 10. marta na Mestalji, trener protivničke ekipe u susretu osmine finala Lige šampiona bio svjestan simptoma teoretski kompatibilnih sa simptomima koronavirusa, bez preduzimanja preventivnih mjera", navode i dodaju:

"Tako nešto, ako je bilo istinito, dovelo bi mnogo ljudi u rizik na putu u Valensiju i prilikom ostajanja u samom gradu".

"Treba imati na umu da se ova utakmica igrala iza zatvorenih vrata usred strogih mjera sigurnosti, po nalogu španskih zdravstvenih institucija, kako bi se spriječila opasnost od zaraze koronavirusom, upravo zbog prisustva osoba s područja koje je to vrijeme već javno klasifikovano kao 'rizično'", zaključuju iz kluba s Mestalje..

Podsjetimo, nakon utakmice nekoliko igrača Valencije se žalilo na simptome i kasnije je ustanovljeno da su zaraženi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR