11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Loša vijest za navijače Barselone, izbori podijelili Kataloniju

Fudbal

Comments 0

Loša vijest za navijače Barselone, izbori podijelili Kataloniju

Izvor: Sportske.net

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbalski klub Barselona neće dobiti novog predsjednika 24. januara, kao što je najavljeno u decembru, jer epidemiološka situacija u Kataloniji ne dozvoljava da se održe na legitiman način.

Katalonija je praktično zatvorena, kretanje između opština je zabranjeno, pa prema procjenama oko 40% "sosiosa" ne bi uopšte moglo da izađe na glasanje.

Ipak, ono što je mnogo važnije jeste da je ovo podijelilo javnost, baš kao i preostale kandidate - Đoana Laportu, Viktora Fonta i Tonija Freiksu.

Laporta kao ubjedljivo najveći kandidat da ponese pobjedu, žestoko se protivio odlaganju izbora smatrajući da je to kobno po klub, da toliko bude bez uprave.

Font i Freiksa, koji apsolutno nemaju šanse da pobijede Laportu po brojnim proračunima, anketama i statistici po broju potpisa, vjeruju da je zdravlje Katalonaca najvažnije. Zanimljivo, Viktor Font je do nedavno bio najglasniji za održavanje izbora i upravo je zbog česte promjene stavova izgubio svoj kredibilitet.

Šta znači novo pomjeranje?

Prine svega, ni igrači ne mogu biti zadovoljni što su toliko bez vodećih ljudi u klubu. Zimski prijelazni rok je bačen niz vodu, privremeni predsjednik Karles Tuskets je na sastanku sa kandidatima tražio zeleno svijetlo da realizuje transfer Erika Garsije, ali ga nije dobio. U igri je bio i Memfis Depaj, koji je takođe mogao da dođe za siću, ali su Barsi sada vezane ruke. Dakle, nema pojačanja do ljeta, a prijeko su potrebna.

Kao novi datum za održavanje izbora pominje se 7. mart, navodno, to je najraniji mogući rok.

Kandidati ostaju isti, iako je u startu bilo devet predkandidata samo su pomenuta trojica sakupila dovoljan broj potpisa da se i zvanično kandiduju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR