10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke podnio ostavku

Fudbal

Comments 1

Predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke podnio ostavku

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Predsjednik fudbalskog saveza Njemačke Fric Keler podnio je ostavku na tu funkciju.

Keler je bio primoran da napusti čelnu poziciju u njemačkom fudbalu, nakon velikog pritiska javnosti usljed neprimjerenog nacističkog komentara, koji je na jednom sastanku Upravnog odbora uputio potpredsjedniku Rajneru Kohu.

Na sastanku koji je održan 23. aprila Keler je Koha, koji je sudija, nazvao „Freisler“, po ozloglašenom nacističkom sudiji Rolandu Freisleru, koji je bio učesnik konferencije 1942. godine na kojoj su nacisti predstavili svoje „konačno rješenje“ za istrebljenje Jevreja.

Keler je na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Njemačke izabran 2019. godine sa idejom da u potpunosti reformiše organizaciju koju godinama unazad prate brojne afere.

U tome očigledno nije uspio, a zanimljivo je da je on četvrti uzastopni predsjednik koji je morao da podnese ostavku.

Prije njega, 2019. godine to je učinio Rajnhard Grindel, pošto je na poklon od izvjesnog ukrajinskog biznismena primio luksuzan sat.

Takođe, Grindelovi prethodnici, Volfgang Niersbah i Teo Cvanciger podnijeli su ostavke jer su bili pod istragom u Švajcarskoj i optuženi za finansijske malverzacije oko Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Breeee

To se zove odgovornost za izrečenu riječ, počinjeno djelo. To kod Nepomenikovih apostola ne postoji - ni u primjesama. U svakom nepočinstvu se kriju iza “naroda koji im je dao mandat” (sic!). Da lažu, ruše državu CG, gaze kolima, hapse i privode... sprovode teror pozivajući se na Sergeja...