23 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kraj sage: Mbape potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom

Fudbal

Comments 0

Kraj sage: Mbape potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

ilijan Mbape (25) od 1. jula će biti fudbaler Real Madrida, sa gigantom Primere već je potpisao ugovor koji će važiti do ljeta 2029. godine.

To je ekskluzivna informacija madridske Marke, najtiražnijeg španskog lista. ,,Klub i igrač konačno su ispunili obostrane želje i susreli sudbine, konačno ostavljajući iza sebe krivudave staze pregovora koji su počeli još 2017. godine“ – objavila je Marka, list koji decenijama ima najbolje konekcije u madridskom gigantu.

Kako se navodi, početkom januara, kada je po mnogima najbolji napadač današnjice ušao u posljednjih pola godine ugovora sa Pari Sen Žermenom, predstavnici Reala su zvanično kontaktirali Mbapeove agente. Prvi kontakt bio je oko toga, da li usmeni dogovor napravljen još u maju prošle godine i dalje važi. Nakon pozitivnog odgovora, uslijedili su pregovori o plati.

Iz Reala su jasno poručili Francuzu da ne žele da odlažu detaljne pregovore, a ključno razilaženje bilo je oko novca od marketinških prava vezanih za Mbapeov lik. Tu su čelnici ,,kraljevića“ donekle uspjeli da smanje zahtjeve agenata igrača.

O konkretnoj plati novinar Marke nije želio da iznosi informaciju – ali se ističe da će Mbape biti najplaćeniji fudbaler kluba, u skladu sa reputacijom igrača kojeg mnogi smatraju trenutno najboljim na planeti. Ipak, ističe se i da njegova plata neće biti drastično veća od ostalih najvećih zvijezda. Ističe se da će osnovna cifra biti od oko 20 miliona eura neto godišnje, bez bonusa. U posljednje dvije sezone u šampionu Lige 1, Mbape je zarađivao 32 miliona eura neto po sezoni.

Takođe, spekuliše se i o transfer bonusu koji će igrač i njegovi agenti dobiti ovog ljeta prije potpisa ugovora. Navodno, radi se o cifri od oko 50 miliona eura, što je drastično i trostruko manje od onoga što su Mbapeovi agenti prvobitno tražili.

Svi detalji ugovora su, kako se ističe, dogovoreni prije dvije sedmice. Mbape igra na vrhunskom nivou i ove sezone, na 31 nastupu za klub u svim takmičenjima postigao je 32 gola.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR