24 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

24° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Atletik Bilbao grabi ka Ligi šampiona, Đirona posustaje u trci za titulu

Izvor: EPA-EFE/Luis Tejido

Fudbal

Comments 0

Atletik Bilbao grabi ka Ligi šampiona, Đirona posustaje u trci za titulu

Autor: Antena M

  • Viber

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobijedili su ekipu Đirone rezultatom 3:2 u posljednjem meču 25. kola La Lige. 

Tek što je počeo meč, Aleiš Garsija je napravio kardinalnu grešku poprečnim pasom, koji je presjekao Berenger, prešao Martineza i pogodio prvi ugao za 1:0. 

Đirona se nije predavala i do odlaska na odmor je imala dobru šansu preko Erere, ali promjene rezultata nije bilo do drugog poluvremena. Tek što je počeo drugi dio, Cigankov je iskoristio asistenciju Martina i izjednačio na 1:1, ali je Bilbao opet ubrzo uzvratio sa dva brza gola.

Ovaj put, u 56. minutu poslije greške Gutjereza uslijedio je brz pas Guruzete, koji je sačekao ponovo odlični Berenger za 2:1. 

Na isteku časa igre Bilbao je stekao dva gola prednosti, Injaki Vilijams je iskoristio smušenost odbrane Đirone i od stative savladao Gazanigu za 3:1. 

Katalonci su nastavili da napadaju i opet su uspjeli da se vrate u meč kada je u 75. minutu Aleiš Garsija izveo prekid, a Erik Garsija glavom sa peterca pogodio za 3:2. 

Nakon drugog gola Đirone uslijedio je kratkotrajni prekid, pošto je ljekarska ekipa morala da ukaže pomoć jednom navijaču na tribini, srećom, sve se dobro završilo nakon nekoliko minuta. 

Đirona je do kraja pokušavala da dođe makar do boda, u nadoknadi su Simon i Vivijan spasili čist gol gostiju, najprije je golman odbranio Saviov pokušaj, na odbijenu je naletio Solis, ali je Vivijan sa gol linije glavom izbio, pa se Bilbao odbranio i nastavio niz odličnih rezultata u 2024. godini.

Atletik je sada peti sa 49 bodova, Đirona je ostala druga sa 56, ali sada trećeplasirana Barselona zaostaje samo dva boda, dok Atletiko Madrid ima pet manje, tako da nas očekuje žestoka borba za Ligu šampiona do samog kraja. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR