20 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora protiv Farskih Ostrva; Marić: Svaka utakmica je nova priča

Fudbal

Comments 0

Crna Gora protiv Farskih Ostrva; Marić: Svaka utakmica je nova priča

Autor: Antena M

  • Viber

Svaka utakmica je druga priča, to što je bilo prije četiri mjeseca se ne računa – to je stav selektora naše ženske fudbalske selekcije Mirka Marića uoči drugog meča u kvalifikacijama za EURO 2025, protiv Farskih Ostrva u utorak od 16.30 pod Goricom.

Crna Gora je 1. decembra istog rivala pobijedila 9:0 na domaćem terenu, ali to za duel koji slijedi ne znači ništa.

Faranke su, takođe, na startu kvalifikacija pokazale da mogu dobro da se brane, jedva su izgubile od favorita Grčke u gostima 1:0, dok je naša reprezentacija bila ubjedljiva protiv Andore 6:0.

“Igrale su jako dobro protiv Grčke, koja je imala samo četiri šuta na gol, a jedini gol dala iz penala. Nikako ne smije da nas zavara utakmica koju smo igrali priije četiri mjeseca”, naglasio je Marić i podsjetio da je u prethodnom ciklusu Crna Gora minimalno i teško slavila u gostima protiv Farskih ostrva (1:0):

“Mi jesmo favoriti, trebalo bi da se mi pitamo na terenu, ali moramo da budemo obazrivi i strpljivi… Svaka utakmica je priča za sebe. O utakmici koju smo dobili 9:0 ne smijemo da razmišljamo, koncentracija mora da bude na najvećem nivou od prvog minuta”.

Rivalke će vjerovatno biti i maksimalno motivisane da se iskupe za težak poraz na prethodnom gostovanju u Podgorici.

Ali, s druge strane, znaju i kome idu u goste.

“Kada idete nekome u goste ko vas je dobio 9:0 sigurno imate dozu opreza. Od nas zavisi – ako im dozvolimo prostor i vide da mogu da igraju oslobodiće se toga, ali ako im ne damo da igraju onda je mnogo lakše. Mi smo u tom meču u prvih 15-ak minuta dali tri gola i tada je sve lakše. Trudićemo se da je otvorimo na vrijeme, ali važno je i da budemo strpljivi. Bitno je da dobijemo, a kako i kada ćemo dati golove – manje je važno”, kazao je Marić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR