16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mlada reprezentacija protiv domaćina i aktuelnog šampiona u 1/8 finala Evropskog prvenstva

Izvor: Foto: KSCG

Košarka

Comments 0

Mlada reprezentacija protiv domaćina i aktuelnog šampiona u 1/8 finala Evropskog prvenstva

Izvor: fosmedia.me

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Mlada reprezentacija Crne Gore, nakon sinoćnje pobjede nad Velikom Britanijom (72:68) igraće u 1/8 finala Evropskog U20 prvenstva, koje se održava u izraelskom Tel Avivu, protiv selekcije domaćina, epilog je trećeg dana takmičenja.

Izraelci su sinoć ubjedljvo savladali Ukrajinu 93:74 i zauzeli drugo mjesto u grupi B, pa će u 1/8 finala igrati protiv izabranika Dušana Dubljevića, koji su treći u grupi A.

Izrael je aktuelni šampion Evrope u kategoriji košarkaša mlađih od 20 godina, koji pred više od 3500 hiljade bučnih navijača, prisutnih na svakom meču svojih pulena u ''Shlomo Group Areni'', brani titulu osvojenu prošle godine.

Jasno je, dakle, da ''crveni'' u prvom meču druge faze imaju izuzetno težak zadatak. Ukoliko bi naši momci savladali Izraelce, to bi značilo da su ostvarili primarni cilj, opstanak u A diviziji, te da mogu da se opuste i krenu u pohod na medalju. Ukoliko, pak, crnogorska mlada reprezentacija izgubi od domaćina, predstojala bi joj grčevita borba za obezbjeđivanje mjesta u eliti i za sljedeću generaciju.

Naši košarkaši imaju dovoljno vremena za predah nakon tri iscrpljujuća meča sa Francuzima, Turcima i Britancima, a selektor Dubljević i njegov stručni štab za skauting vrlina i mana predstojećeg protivnika, jer je sjutra slobodan dan, a obračun u srijedu u večernjem terminu (19:30 časova po našem vremenu).

''Crveni'' su u dosadašnjem dijelu turnira u Tel Avivu savladali Veliku Britaniju i pretrpjeli poraze od Francuske i Turske, dok su Izraelci pored Ukrajinaca nadigrali Italijane, a oružje položili samo pred Srbijom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR