9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi rekord Lebrona Džejmsa!

Izvor: Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Košarka

Tag Gallery
Comments 0

Novi rekord Lebrona Džejmsa!

Izvor: B92

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Lebron Džejms, na utakmici sa Dalas Maveriksima još jednom je ispisao istoriju.

Noć prije svog 35. rođendana Lebron Džejms je ispisao nove stranice istorije zabilježivši svoju 9.000. asistenciju u NBA ligi.

Lebron "Kralj" Džejms je tako postao tek deveti igrač u istoriji lige kome je to pošlo za rukom, a najljepše od svega je što je to uradio pred svojom publikom i to uoči svog rođendana, prenosi B92. 

Lebron Džejms je na utakmici sa Dalasom upisao 13 poena uz 13 asistencija, a ovu rekordnu asistenciju zabilježio na samom startu utakmice, tačnije kada je do kraja prve četvrtine ostalo još 4:35.

U pitanju je bio "autlet" pas Lebrona Džejmsa kojim je otvorena kontra i Entoni Dejvis je imao lako zakucavanje.

"Asistencije su nešto što me je zaintrigiralo još otkako sam prvi put igrao košarku. Moj prvi trener je često govorio da je najljepši segment košarke kada privučeš kompletnu odbranu na sebe i ostaviš saigrača slobodnog, pa mu pošalješ pas i on ima priliku za lake poene. Moji saigrači i treneri mi vjeruju toliko da me samo puste da igram svoju igru. Moj posao je da dobro čuvam loptu i da pomognem svojim saigračima da budu uspješni u svom poslu, a za to moram da im pošaljem pravovremeno dodavanje", rekao je Lebron Džejms.

Lebron je u posljednje dvije utakmice protiv Portlanda i Dalasa upisao ukupno 29 asistencija uz svega 3 izgubljene lopte i pomogao ekipi da prekine niz poraza.

"Kako je samo odigrao u posljednje dvije utakmice... Ta brzina, ta želja za pobjedom... Uradili smo sjajan posao u reketu u posljednjih nekoliko utakmica, imali smo nekoliko odličnih odluka u napadu i bili izuzetno agresivni u odbrani", poručio je trener Lejkersa Frenk Vogel.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR