11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stojanović: ŽKK Podgorica projekat od izuzetnog značaja

Košarka

Comments 0

Stojanović: ŽKK Podgorica projekat od izuzetnog značaja

Autor: Antena M

  • Viber

Podgorica je od nedavno u sportskoj porodici dobila još jednog člana – Ženski košarkaški klub Podgorica. Najmlađi sprotski kolektiv u glavnom gradu formiran je praktično da bude baza ŽKK Budućnost Bemax, u kojem će veliki broj talentovanih djevojčica kroz utakmice i veliki rad imati priliku da se nametnu.

Podgorica je danas odradila i prvi trening, koji je označio i početak prvih priprema novog tima – Petar Stojanović okupio je 13 igračica u ,,Bemax arena”, a uglavnom su to igračice 2002.godište i mlađe, od kojih je većina i prošle godine bila pod njegovom komandom u ŽKK Lovćen.

Na prvom okupljanju bile su Teodora Pavićević, Ksenija Šćepanović, Milica Vujačić, Zoja Zeković, Žana Vujović, Nikolina Ilić, Asja Radulović, Marija Baošić, Hajdana Šćepanović, Milena Bigović, Jovana Milošević, Zoja Čanović i Ksenija Kuzmanović,

- Kao što smo i najavili, kreće novi projekat. Ovo je definitivno neka nova priča, koja je definitivno dobra generalno za crnogorsku žensku košarku. Naime, imaćemo tim u kojem će uglavnom biti igračice 2002.godište i mlađe, a koje su na pragu seniorske košarke. Međutim, to im treba olakšati dodatnim radom i mečevima. Moivisani smo i jedva smo čekali nakon pauze da se okupimo – kazao je trener Podgorice Petar Stojanović.

Nekada sjajni šuter, bio je asistent Zoranu Kašćelanu u ŽKK Lovćen, zatim je prošle sezone samostalno vodio juniorske i seniorke cetinjskog tima, a sada je na novom zadatku.

-Svakako da je i za mene ovo neki novi izazov. Jedva čekam iskreno da se uhvatim u koštac sa tim, spreman sam i želim da iz dana u dan idemo naprijed – dodao je Stojanović.

Veliki broj igračica minule sezone bio je u Lovćenu, tako da je mladom stručnjaku sada mnogo lakše.

-Većina tima je iz Lovćena. To je i za njih prednost, a i za mene.

Dobro se poznajemo, upoznate su sa načinom rada i šta se od njih očekuje.

Osim crnogorske lige Podgorica planira da igra i međunarodne mečeve.

-U planu je da gotovo svakog mjeseca imamo turnire u region, tako da se nadam da će nam mečevi protiv jačih ekipa mnogo značiti. Nadam se da će se naći rješenje sa virusom i da će sport funkcionisati – optimista je Stojanović, koji na kraju podvukao i sjajne uslove za trening.

-Nema potrebe da se brinemo o terminima, imamo uz to zaista vrhunske uslove, kakve bi svi poželjeli. Moramo to maksimalno iskoristiti, jer ovakve uslove malo ko ima i u regionu – podvukao je Stojanović. 

Nikolina Babić pomoćni trener

Nikolina Babić već četiri sezone članica je Budućnosti, a posljednje dvije kapitenka je ,,plavih”. I naredne sezone biće kapiten crnogorskog i regionalnog šampiona, ali će ujedno biti i pomoćni trener u ŽKK Podgorica.

- Ovo je za mene velika čast i privilegija. Svakako da sam se nadala da ću jednog dana imati priliku da se oprobam u trenerskom poslu. Ukazala se ta šansa eto još tokom igračke karijere i svakako da je za mene ovo nešto novo, ali sigurno da ću se truditi da pomognem, ali i da naučim, jer je ovo velika šansa – kazala je Babić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR