17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cilj Studentskog centra da talentovani igrači dobiju minutažu

Košarka

Comments 0

Cilj Studentskog centra da talentovani igrači dobiju minutažu

Izvor: Mina

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Cilj Studentskog centra je da talentovani igrači dobiju minutažu i kroz jako takmičenje pokažu na kom su nivou, kazao je trener podgoričkog kluba Nenad Trajković.

On je naglasio da su u klubu uglavnom igrači koji su ponikli u Budućnost Voliju.

“Priključeni igrači su tu da izgrade ime i igru. Milić Starovlah i Igor Drobnjak se nijesu nametnuli prošle sezone, ovo je sada prava šansa za njih, da dobiju dovoljno minuta da pokažu kvalitet. To je i cilj ovog kluba, da igrači koji su izuzetno kvalitetni dobiju minutažu kroz jako takmičenje i pokažu na kom su nivou”, rekao je Trajković na konferenciji za novinare.

On je najavio da će ekipa biti pojačana sa dva igrača, koja su završila ove godine NCAA.

“Ukoliko budemo mogli da realizujemo takvo nešto. To bi bila i na izvjestan način investicija za Budućnost Voli, ako se dokažu. Nije lako pronaći prave igrače takvog profila, koji će zadovoljiti zahtjeve Budućnosti, trudićemo se da ne pogriješimo”, rekao je Trajković.

On nije želio da govori o rezultatskim ambicijama, navodeći da je Studentski centar razvojni projekat.

“Sa nama će biti igrači koji su bili povrijeđeni, poput Vasilija Baćovića koji je kompletnu prošlu sezonu propustio zbog povrede ukrštenih ligamenata. Braća Zubčić su jako dobra pojačanja. Naravno, tu su i oni igrači koji su bili i prošle sezone u Studentskom centru, vjerujem da će pokazati da su iskoračili stepenicu više”, rekao je Trajković.

On je istakao da će biti potrebno strpljenje i vrijeme, da igrači iskažu kvalitet i napreduju.

“Nikola Pavlićević i Emir Hadžibegović imaju iskustvo, ostali ne, da bi mogli da kažemo da smo vrlo jaki u ABA 2 ligi. Cilj nam je da razigramo igrače, da dva izuzetno talentovana momka koji su došli uvedemo u sistem. Tim neće biti iskusan, ali to nije opravdanje da svaki meč ne odigramo na visokom nivou. Stručni štab je izuzetno dobar, svi smo tu da igračima pomognemo da ostvare ciljeve. A cilj je da tokom sezone ili sljedeće sezone dobiju ulogu u Budućnost Voliju”, zaključio je Trajković.

Generalni menadžer Đuro Ostojić saopštio je da će Studentski centar za narednu sezonu biti jači za dva pojačanja iz Budućnost Volija, Milića Starovlaha i Igora Drobnjaka.

“Ambicije su jasne - razvoj mladih igrača i njihov dalji napredak u karijerama. U slučaju da to ostvarimo, i njihove i naše ciljeve, bićemo prezadovoljni. Oformili smo jako dobar stručni štab, uz Nenada Trajković tu su Borivoje Stanišić i Goran Stevanović. Sigurni smo da ćemo napraviti jako dobru sredinu za napredak mladih igrača i da ćemo to pokazati kroz narednu sezonu”, rekao je Ostojić.

On je podsjetio da su Nikola Pavlićević iz Sutjeske i Emir Hadžibegović iz Lovćena ranije tokom ljeta pojačali podgorički tim.

“Tu su i supertalentovani dječaci iz Hrvatske braća Zubčić, centri koji su se priključili našem projektu. Radili smo ozbiljnu organizaciju vezanu za preventivu protiv virusa kovid-19. Trudićemo se da sa maksimalnom ozbiljnošću i odgovornošću rizik zaraze svedemo na minimum. Start priprema je u dvorani ,,Verde“ i nekih dvadesetak dana provešćemo u toj dvorani. To je idealna dvorana za trening, zbog klimatizacije, šanse da treniramo na više terena”, rekao je Ostojić.

On je naglasio da je u planu odigravanje dosta mečeva sa ekipama iz Crne Gore.
“Ukoliko bude prilike, probaćemo da ostvarimo jedno kratko putovanje na mečeve u Bosni i Hercegovini, u zavisnosti od pandemijske situacije”, zaključio je Ostojić.

Drobnjak je kazao da je Studentski centar mlada ekipa sa velikom željom za dokazivanjem.
“Velika želja je prisutna, svi žele da napreduju. Počeli smo sa pripremama, igraćemo dvije jake lige - ABA 2 i crnogorsku ligu koje su važne za naš napredak. Daćemo sve od sebe da iskoristimo pripreme na pravi način, i nadam se da će zdravstvena situacija biti bolja kako ovdje tako i u svijetu i na taj način neće ometati nastavak sezone”, rekao je Drobnjak.

Prema riječima Starovlaha, svi su se uželjeli košarke i svi su puni želje za dokazivanjem.

“Imaćemo dobru i konkurentnu ekipu za oba takmičenja. Nadam se da će zdravstvena situacija biti bolja u regionu i da neće biti prepreka koje bi mogle da otežaju tok lige”, rekao je Starovlah.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR