17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ABA: Budućnost Voli protiv Partizana, Mornar gost Cibone

Košarka

Comments 0

ABA: Budućnost Voli protiv Partizana, Mornar gost Cibone

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaši Budućnosti Voli i Mornara, nakon pobjeda u Top 16 Eurokupa, nastaviće danas takmičenje u ABA ligi i odigrati utakmice 15. kola.

Budućnost Voli će u Podgorici igrati protiv Partizana, dok Mornar, dva sata kasnije, očekuje gostovanje Ciboni. Podgorički tim prvi međusobni duel u Beogradu dobio je 101:99, trojkom Danila Nikolića u posljednjoj sekundi.

U dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je devet pobjeda i dva poraza. Partizan poslije 14 odigranih mečeva ima polovičan učinak, po sedam pobjeda i poraza.

Trener Budućnost Volija, Petar Mijović kazao je da to nije realna slika razlike u kvalitetu dva tima.

"Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svjesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobijedimo", kazao je Mijović.

Duel u dvorani Morača počeće u 18 sati.

Mornar se, uoči gostovanja u Zagrebu, nalazi u seriji od šest uzastopnih pobjeda, a posljednju je ostvario na evropskoj sceni, u gostima protiv Gran Kanarije, jedne od najjačih španskih ekipa (102:100).

Trener Mihailo Pavićević kazao je da Mornar čeka teška utakmica, kao i svako gostovanje u ABA ligi.

"Poštujemo Cibonu, da ne govorimo o tradiciji tog kluba. Mi ćemo ući u utakmicu kao da je plej-of, jer nama je svaki meč veoma važan, a u drugom dijelu sezone svaki kiks je teže nadoknaditi. Mi idemo po planu za sada, nadam se da ćemo i u Zagrebu biti na nivou, da ćemo biti spremni i maksimalno ozbiljno shvatiti rivala", rekao je Pavićević.

Mornar je na 13 mečeva ostvario 11 pobjeda, dok Cibona ima skor od tri trijumfa i osam poraza. Mornar je prvi duel u Barz dobio 109:68.

Utakmica u Košarkaškom centru Dražen Petrović počeće u 20 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR