10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Košarkaši počeli pripreme za mečeve odluke

Košarka

Comments 0

Košarkaši počeli pripreme za mečeve odluke

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaši Crne Gore počeli su danas pripreme za posljednji kvalifikacioni prozor za plasman na Eurobasket. Pred mečeve u Podgorici protiv Francuske i Njemačke, izabranici Boška Radovića moraju ostvariti bolji učinak od Velike Britanije, koja ima bolji međusobni skor.

“Dok god postoji šansa da se plasiramo optimisti smo i vjerujemo u ovo što radimo. Dva teška meča, Francuska pa Njemačka nas čekaju. Ono što nama treba je da odradimo dobrih četiri pet dana i spremimo se za te mečeve i da odigramo dva ozbiljna duela, na 100 odsto naših mogućnosti, kako bi ušli u egal u finišu tražili pobjedu. Mi smo imali meč loptu protiv Britanije, sad ne zavisimo od sebe, ipak mislim da i dalje zavisi sve od nas. Ako odigramo dva meča na vrhuncu onoga što možemo onda je sve u našim rukama. Vjerujem da će prvi taj meč u balonu između Britanije i Njemačka da odredi dalji tok. Mi smo tu, spremićemo se, fizičli smo u boljem momentu nego pred novembarski prozor. Optimisti smo, vidjećemo kako će se sve odvijati, napravićemo dobru pripremu utakmica i vidjećemo šta će to donijeti”, rekao je Radović i nastavio...

“Nijesmo željeli pred prethodni prozor da potenciramo priču o Kovidu, željeli smo da skinemo taj neki teret. Ipak ono što je činjenica jeste da smo tada u mjesecu kvalifikacija imali osam košarkaša koja su bila inficirana, neposredno pred početak su se oporavila, igrači iz Budućnosti odigrali su zatim tri meča u istoj sedmici. Nakon toga mi nijesmo na pripremama puno zatezali što se tiče fizičke spreme, odigrali smo 100 odsto protiv Njemačke, a to nam se energetski vratilo protiv Britanije. Ipak ne želim na to da se vraćam, imamo još dva meča, želimo da odigramo te dvije utakmice maksimalno i da pokušamo da se ratimo na Evropsko prvenstvo”, dodao je Radović.

“Crveni” će najprije odmjeriti snage sa Francuskom, selekcijom koja je ovjerila plasman na Evropsko prvenstvo, ali koja u Podgoricu stiže u jakom sastavu.

“Francuska je jedna ozbiljna ekipa, atletski jedna od najboljih na svijetu. Ako fizički ne odgovorimo na ono što posjeduju imaćemo probleme. Imamo nekoliko dana da se spremimo za taj meč, da se mi pripremimo prvenstveno. Njemci stižu sa Cirbesom, što mijenja dosta njihovu igru. Oba meča fizički će biti zahtijevna, ali uradićemo sve da se dobro pripremimo”, zaključio je Radović.

Susret Crne Gore i Francuske igraće se u subotu, dok je dva dana kasnije zakazn duel protiv Njemačke.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR