Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milvoki Baksi novi šampioni NBA lige!

Košarka

Tag Video
Comments 0

Milvoki Baksi novi šampioni NBA lige!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaši Milvoki Baksa novi su šampioni NBA lige! Baksi su pobijedili Finiks Sanse 105:98 i sa 4-2 u seriji osvojili prvu titulu poslije tačno 50 godina.

Apsolutni heroj Baksa bio je Janis Adetokumbo koji je dominirao u šestom meču sa 50 poena, 14 skokova i čak 5 blokada.

Dvostruki MVP lige je proglašen za najkorisnijeg igrača finala čime je i definitivno potvrdio da je jedan od najboljih košarkaša današnjice.

"Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion!", rekao je Adetokumbo.

Sada je njegovo ime rame uz rame sa legendama Milvokija Luom Alsindorom, koji je kasnije promijenio ime u Karim Abdul-Džabar i Oskarom Robertsonom.

Grk je izjednačio rekord Boba Petisa sa 50 poena u šestom meču finala 1958. između Sent Luis Hoksa i Boston Seltiksa.

Kris Midlton je dodao 17 poena uz po 5 skokova i asistecije te 4 ukradene lopte, Bobi Portis je ubacio 16, a Džru Holidej dodao 12 poena uz 11 asistencija i 9 uhvaćenih lopti.

Sanse, koji su ispustili vođstvo od 2-0 u ovoj seriji, predvodio je Kris Pol sa 26 poena, dok je "samo" 19 ubacio Devin Buker uz očajan šut iz igre – 8/22 (0/7 trojke).

Džej Krauder je imao dabl-dabl sa 15 poena i 13 skokova, dok je podbacio i Deandre Ejton sa 12 poena (4/12) i 6 skokova pored moćnog Janisa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR