11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 11°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

11° / 7°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Povodom 13. jula organizovani brzopotezni šahovski turniri

Ostalo

Comments 0

Povodom 13. jula organizovani brzopotezni šahovski turniri

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Povodom 13. jula  - Dana državnosti Crne Gore Šahovski savez Crne Gore je organizovao Dane brzopoteznog šaha, manifestaciju koja se sastoji od dva brzopotezna turnira od kojih se prvi igrao danas u Podgorici, a drugi se igra sjutra u Nikšiću. Ukupni nagradni fond za ova dva turnira iznosi 2.400 eura.

Današnji turnir se pod pokroviteljstvom Pobjede, igrao u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa, u Podgorici.

Turnir se igrao na tempo igre od 3 minuta za partiju uz bonifikaciju od 2 sekunde za svaki odigrani potez, po švajcarskom sistemu u 11 kola, a bio je rejtingovan, jer se igrao pod zastavom svjetske šahovske federacije FIDE.

"Na turniru je igralo 65 igrača a prvo mjesto je, ubjedljivo sa 10 poena, osvojio inter majstor Blažo Kalezić. Drugi je bio Velemajstor Dragiša Blagojević sa 9 poena, treći je bio fide majstor Andrej Šuković sa 8 poena koliko je imao I četvroplasirani inter majstor Bogdan Podlesnik.

Peti je bio velemajstor Nikola Đukić sa 7,5 poena, koji predvodi grupu sa istim brojem pena, koju čine još Jovan Milović, inter majstor Predrag Nikač, te fide majstori Armin Mušović i Jovo Batričević. Od desetog do trinaestog mjesta su se sa 7 poena plasirali Dragoljub Abramović, intermajstor Boro Miljanić i fide majstor Dragan Popadić, te Bojan Prijović", navodi se u saopštenju Šahovskog Saveza Crne Gore.

Sudija turnira je bio internacionalni arbitar, Fide majstor Mladen Popović, a nagrade je uručio Minister vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Srđan Darmanović, koji i sam šahista.

Sjutra će se održati Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu za 2019. a turnir se igra u Sportskom centru u Nikšiću od 11 sati, pa je ovaj turnir Pobjede bio izvanredna uvertira za ovaj atraktivni šahovski događaj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR