9 °

max 14 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fjuri bi mogao da izgubi titulu zbog novog doping skandala.

Ostalo

Comments 0

Fjuri bi mogao da izgubi titulu zbog novog doping skandala.

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Tajson Fjuri, WBC šampion teške kategorije profesionalnog boksa, mogao bi izgubiti titulu i licencu da se bori, zbog novog doping skandala.

Londonski Dejli Mejl je objavio svjedočenje jednog farmera, koji je optužio šampiona da je pokušao da ga podmiti 2015. godine kako bi se lažirao doping test.

Te godine Fjuri i njegov rođak Hjui, takođe poznati britanski bokser, bili su pozitivni na steroid nandrolon. Obojica su se branili iskazom da su ili uzimali kontaminirane suplemente, ili se zarazili mesom divlje svinje. Nakon toga su obojica odslužili kazne od po dvije godine suspenzije, koje su bile dodijeljene retroaktivno. U periodu za koji je suspenzija važila Tajson Fjuri se svakako nije borio, jer se 2016. i 2017. suočio sa depresijom i alkoholizmom.

Sada farmer Martin Kerfut tvrdi da mu je 2015. prišao jedan od Fjurijevih rođaka i ponudio mu 25 hiljada funti (27,5 hiljada eura) da slaže i svjedoči da je on prodao meso divlje svinje za ishranu u Fjurijevom trening kampu.

“Nikada nijesam držao divlju svinju, ubio divlju svinju ili uopšte imao kontakt sa divljom svinjom”, stoji u svjedočenju Kerfuta.

Britanska antidoping komisija se već u nedjelju ujutru oglasila i istakla da će pokrenuti istragu i ispitati da li u konkretnom slučaju postoji kršenje antidoping pravila.

Frenk Voren, Fjurijev promoter, se oglasio i istakao da je ,,Kerfut osvjedočeni lažov koji je već jednom pokazao da je spreman da lažno svjedoči“. Takođe, iz Fjurijevog kampa su zamolili da Kerfut javno kaže ko mu je konkretno nudio novac.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR