7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poziv sportistima da objave fotografiju sa bijelim kartonom

Ostalo

Comments 0

Poziv sportistima da objave fotografiju sa bijelim kartonom

Autor: Antena M

  • Viber

Pozivamo sve sportiste da se pridruže Crnogorskom olimpijskom komitetu i postavljanjem slike sa bijelim kartonom podrže kampanju "Peace and Sport", saopšteno je iz COK-a.

"Ujedinjene nacije su zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, 23. avgusta 2013. godine proglasile 6. april za Međunarodni dan sporta za razvoj i mir (International day of sport for Development and Peace). Crnogorski olimijski komitet će uz saradnju sa međunarodnom organizacijom “Mir i Sport” (Peace and Sport), proslaviti 6. april, Međunarodni dan sporta za razvoj i mir, kroz kampanju Bijeli karton (White card), koristeći društvene mreže. Ideja je da se afirmisani sportisti i sportski radnici fotografišu sa bijelim kartonom i tu sliku objave na društvenim mrežama uz haštag #WhiteCard i #IDSDP2020", navodi se u saopštenju. 

Dodaju da bijeli karton simbolizuje suprotnost crvenom kartonu, što je najozbiljniji prekršaj koji sportista može napraviti, a bijela boja je sama po sebi, simbol mira i čistoće.

"Očekuje se da će obilježavanje 6. aprila, Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir, podržati 170 nacionalnih olimpijskih komiteta. Sport, sam po sebi, ne smije da bude cilj, već sredstvo za obrazovanje, razvoj i mir; da promoviše saradnju, solidarnost, toleranciju, razumijevanje, inkluziju i zdravlje na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou", navodi se u saopštenju.

Akciju Crnogorskog olimpijskog komiteta podržali su Dušan Simonović, Predsjednik COK-a, i mnogobrojni sportisti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR