21 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 20°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vaterpolo i tenis najbezbjedniji sportovi, košarka u najugroženijoj kategoriji

Ostalo

Comments 0

Izvor: B92

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Vaterpolo i tenis najbezbjedniji sportovi, košarka u najugroženijoj kategoriji

Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet Italije napravili su listu sportova po kategorijama rizika opasnosti od širenja koronavirusa.

Obimna studija napavljena u saradnji sa naučnim institucijama Italije podijelila je 387 sportskih disciplina u rangu od 0 do 4.

Kako se navodi, sportovi koji ne donosi skoro nikakvu mogućnost širenja zaraze su: jedrenje, plivanje na otvorenim vodama, golf i tenis.

Što se tiče tenisa, za njega su propisana i pravila, kojima se preporučuje da teniseri nose naočare i rukavice, da svaki igrač ima svoje loptice kod servisa, kao i da se izbjegava da oba igrača izađu istovremeno na mrežu.

U kategorijima 0 i 1 su isključivo individualni sportovi, među kojima je atletika.

Što se tiče kolektivnih sportova, najmanji rizik od širenja virusa vaterpolo, koji je u kategoriji dva, uz objašnjenje da se vaterpolo igra u hlorisanoj vodi, koja može da onesposobi virus.

Fudbal je smješten u kategoriju tri, dok su košarka, odbojka i rukomet u "najugroženijoj" četvrtoj kategoriji, kao i svi borilački sportovi.

Navodi se da su u dvoranskim sportovima kontakti su češći, prostor je manji, a za odbojku je specificno što se akcije odvijaju na mreži, gdje su igrači veoma blizu jedni drugima.

Za igrače u kolektivnim sportovima preporuka je da se takmičari testiraju 48 sati prije svakog meča, uz nošenje maski na klupama za rezervne igrače i dezinfekcija svih rekvizita.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR