16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ni najveći košarkaš svih vremena više nije mogao da ćuti

Ostalo

Comments 0

Ni najveći košarkaš svih vremena više nije mogao da ćuti

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Najveći košarkaš svih vremena Majkl Džordan poludio je zbog smrti Džordža Flojda, Afroamerikanca koga je policajac (bijelac) ugušio na ulici Mineapolisa, i to javno pokazao porukom na društvenim mrežama.

Džordan je oštro osudio policijsku brutalnost koja nerijetko dolazi do izražaja u SAD-u, pogotovo prema Afroamerikancima od bijelaca, pa je pozvao ljude da se ujedine i kažu "dosta".

"Tužan sam, duboko pogođen i ljut. Vidim i osjećam bol, bijes i frustraciju svih. Podržavam one koji ukazuju na problem rasizma i nasilja prema ljudima druge boje kože u našoj zemlji. Sad je stvarno dosta", napisao je između ostalog Majkl Džordan.

"Moramo nastaviti da mirno iskazujemo svoje nezadovoljstvo nepravdom koja nam se nanosi i tražiti da se tretiramo jednako. Naš ujedinjeni glas treba da stavi pritisak na naše vođe da promijene zakone ili trebamo da upotrijebimo naše pravo glasa i izglasamo promjenu u sistemu. Svako od nas treba da bude dio rješenja i moramo raditi zajedno da osiguramo pravdu za sve", kazao je Džordan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR