11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šokantno priznanje najboljeg vozača Formule 1

Ostalo

Comments 0

Šokantno priznanje najboljeg vozača Formule 1

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je policajac ugušio klečeći mu na vratu, odvijaju se u cijelom svijetu. U SAD-u gledamo nemile scene fizičkih obračuna zbog kojih brojimo nove žrtve, dok u ostatku svijeta uglavnom traju mirni protesti.

Brojni sportisti pridružili su se protestima i pružaju podršku pokretu "Black Lives Matter". Jedan od njih je i najboljih vozač Formule 1 današnjice, tamonoputi Britanac Luis Hamilton. On je na svom Instagramu otkrio šokantan detalj iz svog djetinjstva vezan za rasizam koji je u 21. vijeku i dalje vrlo prisutan.

"Malo sam govorio o svojim ličnim iskustvima, jer su me učili da takve stvari držim za sebe. No ja sam bio zlostavljan, tukli su me, jedini način na koji sam se mogao odbraniti je da to sam naučim. Zato sam trenirao karate. Efekti negativnog mišljenja ne mogu se mjeriti. Zbog toga danas vozim ovako kako vozim. Srećom imao sam oca, snažnu figuru na koju sam se mogao ugledati i koji je uvijek bio uz mene", kazao je Hamilton i nastavio:

"Ovo bi mogla biti najvažnija godina naših života u kojoj možemo konačno započeti s promjenama, stati na kraj socijalnoj opresiji manjina."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR