16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slovenija odbila Đokovića

Ostalo

Comments 1

Slovenija odbila Đokovića

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nakon što je odlučeno da se zbog epidemiološkog rizika u Crnoj Gori ne igra Adria Tour istu odluku donijela je i Slovenija.

I u Crnoj Gori i Sloveniji na snazi su zdravstvene mjere zbog koronavirusa kojima je propisano da državljani Srbije koji dolaze moraju u karantin od dvije sedmice. Organizaciju ovog turnira kritikovali su i njemački mediji koji su između ostalog naveli da je na teniskim mečevima proteklog vikenda u Beogradu bilo previše gledalaca, ali i da sami teniseri nisu poštovali mjere fizičke distance.

Uprkos spremnosti Teniskog saveza Slovenije da krajem mjeseca Portorož bude domaćin turnira serije Adria Tour od toga neće biti ništa.

Turistička zajednica Slovenije se obratila tamnošnjem Ministarstvu unutrašnjih poslova sa pitanjem kako obezbijediti dolazak stranih državljana u Sloveniju – 14-dnevni karantin još uvijek važi za državljane Srbije u Sloveniji – i sa kojim brojem gledalaca može da se organizuje takav događaj. Trenutno se može okupiti do 500 ljudi.

Njemački mediji bili su kritični prema seriji Adria Tour. Regionalna i humanitarna serija počela je prošle nedjelje u Beogradu, a Njemce je uznemiravao broj gledalaca (bilo ih je 8.000) koji se nisu pridržavali mjera bezbjednosti i pravila fizičke distance. Nepoštovanje mjera se takođe preselilo na teren, jer su se nakon mečeva teniseri grlili, a vrhunac je bila njihova žurka u jednom od beogradskoih noćnih klubova.

Njemački novinari kritikovali su i Đokovićeve izjave da ne želi da putuje u Njujork na US Open, jer su mjere bezbjednosti po njegovoj ocjeni bile pretjerane. Oni vjeruju da se Srbin ponaša kao da nikad nije bilo epidemije i da njegova serija predstavlja veliku provokaciju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR