8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odličan nastup Alivodića

Izvor: Wikipedia

Ostalo

Comments 1

Odličan nastup Alivodića

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski šahista Dario Alivodić osvojio je 15. mjesto u konkurenciji takmičara do 18 godina na online prvenstvu Evrope.

Član podgoričke Budućnosti nastup je završio sa šest poena, u konkurenciji 83 učesnika.

"On je je posljednjeg takmičarskog dana ostvario pobjede u tri odigrane partije i napravio zaista vrijedan rezultat u izuzetno jakoj konkurenciji", saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Rezultat od 4,5 poena ostvarile su talentovane pionirke Milena Mosurović u kategoriji do 14 i Mateja Popović u kategoriji do 16 godina.

Pola boda manje osvojila je Nikšićanka Anastasija Mandić, dok se osvajač desetog mjesta na seniorskom prvenstvu, Cetinjanin Savo Vujović, uprkos dobroj igri, morao zadovoljiti sa 4,5 poena u kategoriji do 16 godina, baš koliko je u kategoriji do 14 godina skupio njegov klupski drug, Peko Đurović.

Na saldu od četiri poena zaustavili su se i Milo Pobor i Vuk Miletić.

"Naši mladi igrači prikazali su dobru igru, ali posljedica neuigranosti, bili su previdi u boljim pozicijama pa ostaje žal za boljim plasmanom zbog propuštenih prilika", piše u saoštenju.

Crnogorski šahisti vodili su borbe iz računarske sale Prirodno matematičkog fakulteta, koja je pružila adekvatne tehničke uslove, zahvaljujući profesoru Milenku Mosuroviću.

"Vrijedi pomenuti i dragocjenu pomoć šahovskog entuzijaste Sava Bakrača iz Pljevalja, koji je omogućio da Goražda Lauševič, Neda Šljivić i Neda Bojović nastupe i pomognu kolegama koje su igrali u Podgorici", piše u saopštenju Šahovskog saveza.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR