16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojan Strugar, prvi poenter švajcarske lige

Ostalo

Comments 0

Bojan Strugar, prvi poenter švajcarske lige

Izvor: Odbojka.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Plasmani u polufinale Kupa i plej-of švajcarske lige, pokazatelji su sjajnog trenutka u karijeri crnogorskog odbojkaša Bojana Strugara. Dvadesetpetogodišnji ljevoruki korektor, u prvoj sezoni u švajcarkom klubu TSV Jona Volleyball, pruža izvanredne igre i prvi je poenter šampionata – sakupio je 233 poena, drugoplasirani Strahinja Brzaković (Šenoa Ženeva) ima 224, a trećeplasirani Adrien Prevel (Lozana) 206.

“Moram priznati da sam zadovoljan dosadašnjim učinkom, kako svog tima tako i individualno, ali uvijek želim više. Radim ono što volim najviše, što me ispunjava i čini srećnim. Jednostavno sam gladan uspjeha i to je nešto što me svakodnevno gura naprijed da dajem 1000 odsto sebe na svakom treningu, utakmici pa i u životu. Kao produkt svega toga dođe i krajnji rezultat”, kaže Strugar za portal odbojka.me.

TSV Jona Volleyball završila je regularni dio sezone kao 6. na tabeli, a u plej-ofu će igrati protiv trećeplasiranog Šenenverda u tri dobijene utakmice.

“Dokazali smo ove sezone da sa svima možemo da igramo i da smo jako neugodan protivnik. Prepustiću ulogu favorita Šenenverdu, a mi ćemo našu šansu tražiti iz sjenke i pokušati da napravimo iznenađenje i izborimo plasman u narednu fazu doigravanja. Moram istaći da se naš klub i prošle sezone sastao sa istoimenom ekipom u četrvrtfinalu i poprilično lako izgubio 3:0 u seriji, tako da sam, da budem iskren, priželjkivao njih za protivnika, jer mi je to samo dodatni motiv i u neku ruku želja sa im se revanširamo”, dodao je Strugar.

Bojanova ekipa u nedjelju igra polufinale Kupa Švajcarske protiv Ženeve. Igra se jedna utakmica, a Jona je domaćin.

“Po meni šanse su 50:50. Žrijebom je odlučeno da se utakmica igra na našem terenu, što za nas može biti samo dodatna prednost. Svakako očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu, kakve smo imali i u regularnom dijelu sezone u dva navrata. Daćemo maksimum da izađemo kao pobjednici iz ovog duela. Vjerujem u svoju ekipu”.

Prve odbojkaške korake, Strugar je napravio u rodnoj Podgorici.

“Ponikao sam u OK Budućnost u kojem sam prošao sve kategorije od pionira do seniora. Moj prvi odlazak u inostranstvo bila je Rumunija i ekipa Piatra Neamt, nakon toga Top Volley Latina u Italiji, pa MAS Niki Aiginio iz Grčke. Uslijedio je povratak u svoju zemlju i kratka epizoda u Jedinstvu iz Bijelog Polja, zatim ponovni odlazak u inostranstvo, u finsku ekipu Vantaa Ducks i ove sezone u TSV Jona Volleyball u Švajcarskoj. Zna se – Budućnost je i prva i najveća ljubav”.

Prije Švajcarske, Strugar je bio prvi poenter i u Finskoj, a o planovima kaže:

“Jedan od mojih zacrtanih ciljeva za ovu sezonu je upravo bio taj da vidim svoje ime i prezime na vrhu liste najboljih poentera lige. Drago mi je da sam ga i ostvario. Što se tiče daljih planova u karijeri, želim da nastavim da pružam dobre partije i ostvarujem uspjehe. Da me zdravlje služi i da budem najbolji u onome što radim. Naravno, očekujem i reprezentativne uspjehe”, zaključuje Bojan Strugar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR