8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijestonice, čujemo li se?

Ostalo

Comments 2

Prijestonice, čujemo li se?

Autor: Antena M

  • Viber

Pišu: Navijači Lovćena (preuzeto sa zvanične fejsbuk stranice)

Budući da već postaje izvjesno da će KK "Lovćen" ostati bez finansijskih sredstava neophodnih za nastup u ABA 2 ligi (za koji se – na radost cetinjske i crnogorske publike – izborio hrabrom igrom na terenu), smatramo da je naša dužnost da ukažemo na sistemsku degradaciju profesionalnog sporta na lokalnom nivou, ali i na maćehinski odnos Prijestonice prema svim aktivnostima koje čelnim ljudima ne donose političke poene.

Činjenica je da je gradska uprava u prethodnom periodu svojim nečinjenjem doprinijela sunovratu koji je, osim u sferi sporta, vidljiv i na drugim poljima – kulturi, umjetnosti, infrastrukturnim projektima – i da je alarmantno stanje, izazvano kako nedostatkom razvojne vizije, tako i prilično uvriježenim shvatanjem da uvijek postoji nešto važnije od Cetinja, dostiglo svoj vrhunac upravo u trenutku kada njegovi žitelji očekuju najizrazitije promjene u ophođenju prema ključnim egzistencijalnim pitanjima vezanim za sveukupni napredak grada.

Najbolji dokaz za tu tvrdnju jeste to što je Rukometni klub »Lovćen« zbog nedostatka uslova ostao bez prilike da zaigra u SEHA ligi, ali i to što se gotovo identično dogodilo sa Fudbalskim klubom »Lovćen«, čiji je pad u kvalitetu rezultirao padom na najniži fudbalski rang na državnom nivou. Možda bi bilo prećerano reći da je uništenje prepoznatljivih amblema Cetinja bilo dio nekakvog plana, ali sve što se dogodilo vodi do zaključka da se odsustvo ulaganja u jedini preostali respektabilni sportski kolektiv savršeno uklapa u pretpostavku da gradskoj upravi nije stalo do zdravih stilova života koji se ovim putem promovišu, naročito među mlađom populacijom.

Svjesni smo da je nepovoljnost političkog trenutka uticala na to da se novčana sredstva usmjeravaju na prioritetne oblasti i da je kriza izazvana pandemijom bolesti izazvane koronavirusom svaku strukturnu slabost učinila još izrazitijom, ali to ni u kom slučaju nije opravdanje za nekomunikativnost i nekooperativnost samog gradonačelnika koji je, čini se, upravljanje sopstvenim gradom prećutno povjerio Glavnom gradu. Ta nam spoznaja nije prijatna i zato ovim putem zahtijevamo od nadležnih da sagledaju sve aspekte ovog problema i da što prije pristupe njegovom trajnom rješavanju.

Ukoliko se bude nastavilo sa ovakvom praksom, Cetinjani će naći način da izraze svoje neslaganje sa pogubnim, apsurdnim i nesumnjivo politički motivisanim odlukama uprave Prijestonice, koja za sve ove godine nije pokazala ni minimum razumijevanja za svoje sugrađane i koja ih je, ne priznajući sopstvenu nesposobnost da izađe na kraj sa gorućim problemima, načinila kulturno i egzistencijalno inferiornim.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Da vladajuća garnitura ima hrabrosti da i zvanično preuzme Cetinjski manastir, koji je vlasništvo Prijestonice, možda bi se skupilo para i za sportiste…ili da umanje dio koji daju Beogradskoj kulturnoj mreži, takođe. Ovako barjače, a u stvari sprove istu agendu koja nas je dovela do ove situacije na državnom nivou! Licemjerno i kukavički! Volimo te Crna Goro!

sasa

sramno sto se sve cini tome gradu grad koji iz godine u godinu samo nazaduje grad u kojem nema zdrave ulice grad u kojem se centa ne ulaze grad u kojem nista ne radi i tako ce biti sve dok neko ne dodje ko voli CETINJE a ne sebe