9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Martina Navratilova ima kancer grla

Izvor: EPA

Ostalo

Comments 0

Martina Navratilova ima kancer grla

Izvor: N1

  • Viber

Osamnaestostruka gren slem šampionka, legenda tenisa, Martina Navratilova dobila je teške vijesti početkom godine. Navratilovoj su ljekari dijagnostifikovali kancer grla prvog stapena.

Ova dijagnoza došla je nezavisno od ranije dijagnostiikovanog kancera dojke, a utvrđena je na kontroli. Prve simptome uočila je u vidu bola u grlu tokom završnog WTA turnira u Teksasu u novembru prošle godine. Kada otok koji se tada pojavio nije prošao nakon terapije, obavljena je biopsija koja je pokazala da se radi o kanceru.

Navratilova sa kancerom dojke, koji je neinvazivnog tipa i u ranoj fazi, živi od 2010. godine.

„Situacija je ozbiljna, ali nije bezizlazna i zadovoljna sam što to mogu da kažem. Potrajaće, ali boriću se sa svime što imam“, rekla je Navratilova.

Šezdesetšestogodišnja nekadašnja igračica sa liječenjem i terapijama počinje ovog mjeseca, a prognoze za izlječenje su veoma pozitivne.

Kako se navodi, kancer grla je tipa HPV, i očekuje se da će dobro reagovati na terepiju.

Te 2010, šest mjeseci nakon prvobitne dijagnoze kancera dojke, Navratilova je bila zdrava, nakon što je prošla kroz šest nedjelja zračenja.

„Nisam mnogo znala o kanceru dojke prije nego što sam se i sama razboljela. Sada sa brojnim ženama dijelim iskustva i naše priče. Smatram da za mnoge od nas može da bude ohrabrujuće da znamo da postoji život i poslije kancera“, rekla je jednom prilikom Navratilova za magazin Pipl.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR