26 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

24.07.

34° / 22°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Igre malih zemalja: Filip Radović i Milica Jovanović nose crnogorsku zastavu na otvaranju

Ostalo

Comments 0

Igre malih zemalja: Filip Radović i Milica Jovanović nose crnogorsku zastavu na otvaranju

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorska sportska ekspedicija doputovala je danas na Maltu, gdje će od ponedjeljka učestvovati na Igrama malih zemalja Evrope (IMZE).

Preko 1.000 sportista iz devet država okupiće se 19. put na ovom multi-sportskom takmičenju, koje Međunarodni olimpijski komitet (MOK) opisuje kao “esenciju olimpijskog duha”.

Na Igrama mogu da učestvuju sportisti iz zemalja koje imaju manje od milion stanovnika. Izuzetak je Kipar, koji je, međutim, u vrijeme kada je ideja o organizaciji Igara počela da se realizuje, ispunjavao i taj uslov.

Na Igrama malih zemalja na Malti (28. maj – 3. jun) nadmetaće se sportisti u deset disciplina – atletici, košarci, džudou, ragbiju 7, jedrenju, streljaštvu, plivanju, stonom tenisu, tenisu i skvošu.

Crna Gora ima predstavnike u osam sportova.

Nastupiće muška i ženska košarkaška selekcija.

Muški tim, koji vodi Goran Bošković, čini 11 igrača – Filip Anđušić, Matko Kljajević, Miloš Vujović, Viktor Vujisić, Petar Kusovac, Pavle Đurišić, Nenad Vuković, Miloš Krivokapić, Balša Živanović, Zdravko Bošković i Bogdan Bojić.

U ženskom timu, koji se sprema za nastup na Evropskom prvenstvu, pod vođstvom selektorke Jelene Škerović igraće Bojana Kovačević, Božica Mujović, Dragana Živković, Jelena Vučetić, Ksenija Šćepanović, Lana Vukčević, Maja Bigović, Marija Leković, Milena Jakšić, Milica Jovanović, Sofija Živaljević i Zorana Radonjić.

U timskim sportovima, premijerno predstavljanje na multi-sportskim takmičenjima imaće ženska selekcija u ragbiju 7, olimpijskoj verziji ragbija. Vodi je selektor Danijel Keserović, a dres Crne Gore nosiće Aleksandra Lukačević, Anđela Andrić, Amina Tukić, Dragica Kovačević, Ivana Čađenović, Katarina Martinović, Maja Baošić, Marija Rašović, Olivera Mišković-Vidojević, Auset Mičel, Saba Sekulović i Zorica Kostić.

U jedrenju će našu zemlju predstavljati Milivoj Dukić i Ilija Marković.

U atletskim takmičenjima nastupiće Darko Pešić, Tomaš Đurović, Risto Drobnjak, Danijel Furtula i Amir Papazi.

U džudou će se nadmetati Milena Stevanović, Tamara Gardašević, Ivana Šunjević, Emil Sinanović, Nikola Gardašević i Danilo Pantić.

Anđela Miličković, Nevena Šaranović, Ksenija Jukić i Miloš Božović su naši predstavnici u streljaštvu, a Jovana Kuljača u plivanju.

Na stonoteniskom turniru igraće Ivona Petrić, Simona Perović, Filip Radović, Irfan Čekić i Filip Radulović.

Na ceremoniji otvaranja Igara, koja je zakazana za večeras u 20.30, zastavu Crne Gore nosiće košarkašica Milica Jovanović i stonoteniser Filip Radović.

Crna Gora od 2011. godine učestvuje na Igrama malih zemalja, 2019. je bila domaćin ove manifestacije.

Do sada su naši sportisti osvojili ukupno 106 medalja – 50 zlatnih, 18 srebrnih i 38 bronzanih.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR