14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FIFA odbila žalbu Francuske

Qatar 2022

Comments 0

FIFA odbila žalbu Francuske

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

FIFA je odbacila žalbu Francuske fudbalske federacije (FFF) o promjeni rezultata utakmice Tunis - Francuska (1:0) na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Francuzi su se žalili na poništen gol Antoana Grizmana.

"Disciplinski komitet FIFA odbacio je žalbu koju je podnijela Francuska fudbalska federacija u vezi sa utakmicom Svjetskog prvenstva Tunis - Francuska odigranom 30. novembra", navodi se u kratkom saopštenju u kojem nema obrazloženja za takvu odluku.

Reprezentacija Francuske, poražena prošle srijede u toj utakmici, izrazila je sumnju u korišćenje VAR provjere za poništenje gola koji je Grizman postigao odmah po kraju meča (u 90. minutu i osam sekundi).

Francuska je u žalbi koju je prošle neđelje podnijela FIFA navela da je VAR korišćen "poslije nastavka igre i poslije završetka meča", što je u suprotnosti sa protokolom za korišćenje ove tehnologije.

Izmjena konačnog rezultata u svakom slučaju ne bi promijenila ništa na tabeli Grupe D jer bi Tunis bio inače eliminisan, a Francuska se kvalifikovala za meč protiv Poljske, koju je u nenelju pobijedila sa 3:1 u osmini finala.

Prema protokolu upotrebe video pomoći (VAR), ako je utakmica nastavljena poslije nekog prekida, sudija ne može da koristi VAR osim u slučaju prekršaja koji podleže isključenju, kao što su nasilno ponašanje i upućivanje grubih ili uvrjedljivih riječi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR