9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Minamoto se zaljubio u "lavice" i naučio "E viva Crna Gora"

Rukomet

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

Minamoto se zaljubio u "lavice" i naučio "E viva Crna Gora"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Rukometašice Crne Gore sjajno guraju na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Nakon očekivanih pobjeda nad Senegalom i Kazahstanom, "lavice" su trijumfalno izašle i iz dva derbija - najprije je nadigrana Mađarska, a onda i Rumunija, za stoprocentan učinak nakon prva četiri kola i diobu prvog mjesta sa Španijom. 

Upravo će sa "furijom", u petak, od 7 sati, Crnogorke odlučivati o prvom mjestu u grupi. Za sada, prenose sigurna dva boda u Glavnu rundu gdje ih očekuju tri nova derbija, sa Rusijom, Švedskom i Japanom. 

Jovanka i saigračice, ko zna koji put, pokazale su ratnički karakter i divljenja vrijednu strast. I kada im rezultat nije išao na ruku, nijesu odustajale, smogle su snage da izguraju do kraja, da učine Crnu Goru ponosnom.

No, svojim su ponašanjem natjerale i Japance da se zaljube u njih. Čini se logično, jer ako neko zna da prepozna i poštuje viteštvo, onda su to potomci samuraja.

U Kumamotu, Crnogorke su imale nevjerovatnu podršku sa tribina. Otkud to?

Naša ekspedicija bila je gost Opštine Minamoto i tamo je selekcija Pera Johansona odradila posljednje pripreme pred start takmičenja. Gradonačelnik i službenici Opštine ugostili su predstavnike crnogorske reprezentacije u zvaničnim prostorijama, a onda i na večeri. Specijalno za tu priliku naručili su vina crnogorskog proizvođača "Plantaže". 

Oduševljeni "lavicama" postali su njihovi vjerni navijači i na utakmicama. Štampali su dresove, ispisali na japanskom navijački poklič "E viva Crna Gora" i još nekoliko transparenata podrške i bodrili ih do posljednjeg sudijskog zvižduka i - pobjede, na sve četiri utakmice!

Podrška neočekivanih prijatelja, nema sumnje, bila je vjetar u jedra naših "lavica" , možda i odlučujući momenat u mečevima koji su riješeni "na gol" razlike.

Zato, u znak zahvalnosti, iz domovine "zlatnih lavica" uzvraćamo - "E Viva Minamoto"!

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR