7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lavice žele da se revanširaju Španiji i zaokruže uspješan nastup u Danskoj

Rukomet

Comments 0

Lavice žele da se revanširaju Španiji i zaokruže uspješan nastup u Danskoj

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crna Gora danas (16 sati) protiv Španije igra posljednji meč u glavnoj rundi Evropskog prvenstva u Danskoj. Za „lavice“ će to biti i posljednji meč na šestom učešću na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, jer su ranije izgubile šanse za prolaz u završnicu. Nakon ubjedljive pobjede protiv Švedske, prve u glavnoj rundi, a druge na prvenstvu, izabranice selektora Kima Rasmusena u odličnom raspoloženju dočekuju duel protiv Španije, sa željom da pobjedom zaokruže uspješan nastup u Danskoj.

Iako oslabljene neigranjem tri igračice iz startne postave (Marina Rajčić, Milena Raičević i Tatjana Brnović), „lavice“ ne samo da su ispunile cilj i izborile plasman u glavnu rundu, već su ostavile sjajan utisak u dosadašnjih pet mečeva, izuzev drugog poluvremena duela protiv domaćina Danske.

U duelima protiv rukometnih velesila Francuske i Rusije, nedostajalo je sreće da se ostvari bolji rezultat od minimalnih poraza, ali je zato ubjedljiva pobjeda protiv Švedske, potvrdila da ova generacija ima svjetlu budućnost i da sa optimizmom može da očekuje mart, kada će se u Podgorici boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Ema Ramusović, pivot reprezentacije Crne Gore"

"Ponosna sam na ekipu zbog svega što smo uradile na ovom prvenstvu. Bilo je teško, ali dale smo sve od sebe i bez obzira na rezultat, protiv Francuske i Rusije smo pokazale da možemo da se nosimo i sa najboljim ekipama. Odbrana je naš glavni adut i sve kreće od tog segmenta igre. Ukoliko je odbrana na zavidnom nivou, onda je i u napadu mnogo lakše. Žao mi je zbog povrede Tatjane Brnović i njene spriječenosti da bude dio tima na ovom prvenstvu, a srećna što sam dobila priliku i iskoristila minute na teretnu onako kako treba. Španija je posljednji protivnik na prvenstvu, imamo motiv da budemo četvrte u grupi, odnosno sedme ili osme na prvenstvu. To je vrhunska ekipa, imaju dugu klupu, iskusne su i jasno je da moramo da damo posljednji atom snage, jer je umor prisutan kod nas. Daćemo sve od sebe kako bi nastavile da se prezentujemo u svijetlu kao do sad."

Španija je bila protivnik i na posljednjem velikom takmičenju. Na Svjetskom prvenstvu u Japanu prošle godine, „furija“ je slavila (27:26) i to nakon velikog pada u igri naše selekcije koja je imala i četiri gola prednosti sredinom drugog poluvremena. Ispostavilo se da je taj poraz naše djevojke koštao borbe za medalju na šampionatu na kojem je osvojeno peto mjesto, što je i najbolji rezultat na planetarnim smotrama.

Zato Jovanki Radičević i saigračicama neće nedostajati motiva da se revanširaju velikom rivalu i pobjedom kao sedmoplasirane ili osmoplasirane završe učešće na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Marta Batinović, golmanka reprezentacije Crne Gore:

"Karakter je naša šansa u duelu protiv Španije, kao i naše zajedništvo. Protiv Španije smo na Svjetskom prvenstvu prošle godine odigrale utakmicu koja nas je koštala prilike da odemo stepenicu više. To nam je posljednja utakmica i naravno da je prisutan i umor, ali nećemo dati na sebe i vjerujem da ćemo odigrati dobro i pokazati karakter. Nadam se da ćemo ovo prvenstvo završiti na najbolji mogući način. Za tri mjeseca nas očekuje ono zbog čega smo svi ovdje i za što živimo, a to su olimpijske kvalifikacije. Već sada razmišljamo o martu i turniru koji nas očekuje u Podgorici. Imamo motiv da se što bolje uigramo za taj izazov i spremno dočekamo te mečeve. Imale smo tešku grupu, da smo bile u nekoj drugoj, možda bi se stvari drugačije razvile. U kakvoj smo grupi bile govori i to što će dva tima sa kojima smo igrali u prvoj fazi vjerovatno igrati za medalju. Dokazale smo da možemo da igramo sa svima, ostaje žal što protiv Francuske ili Rusije, nijesmo osvojile makar bod."

Uoči posljednjeg kola u grupi 1, Rusija i Francuska imaju po sedam, a Danska šest bodova. Te tri selekcije bore se za dva mjesta koja vode u polufinale.

U najboljoj poziciji je Francuska koja igra protiv Švedske koja ima samo bod uoči posljednjeg kola.

Danska i Rusija u direktnom duelu odlučiće putnika u završnicu šampionata

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR