10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovo je uspjeh za Crnu Goru

Izvor: Stefan Ivanović

Rukomet

Comments 4

Ovo je uspjeh za Crnu Goru

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Rukometašica Crne Gore Majda Mehmedović je poslije meča sa Španijom (26:26) sumirala utiske sa Evropskog šampionata u Danskoj, na kojem su “lavice” ispunile cilj i na kraju završile kao osmoplasirane.

“Ne mogu da kažem da je krajnji ishod nešto što nas krasi, ali s obzirom na to da znam da sve djevojke i stručni štab znaju koliko smo se borili, onda sam prezadovoljna i izdanjima i zalaganjem. Svaka djevojka je dala svoj maksimum, nijesmo dozvolile nijednom protivniku da nas nadigra i lako nas pobijedi. Bile smo te koje smo se svima suprotstavile i drago mi je zbog toga, dovesti Francusku i Rusiju na samo gol je velika stvar i mogu samo da čestitam djevojkama zbog toga”, rekla je Majda i dodala:

“Ovo je po meni uspjeh za Crnu Goru. Na šest mečeva u Danskoj imale smo samo dva loša poluvremena, ali smo izuzetno dobro igrale. Imale smo dosta problema jer je bilo i nekih povreda, imamo mali fond igračica, ali su ‘lavice’ ostavile srce na terenu u Danskoj i pokazale da se crnogorski rukomet igra na visokom nivou”.

Rezultat i igra na Evropskom prvenstvu u Danskoj za mnoge su pozitivno iznenađenje. Ne samo zbog činjenice da u sastavu nije bilo tri igračice iz starne postave, već i zbog podatka da je Crna Gora nastup na turniru „Zlatna liga“ u oktobru završila sa tri ubjedljiva poraza i to od domaćina Danske, Francuske i Norveške. Tri mjeseca kasnije, Jovanka Radičević i saigračice predvođene novim selektorom Rasmusenom ostavile su sjajan utisak u duelima protiv rukometnih velesila, kao što su Francuska i Rusija.

“Poslije turnira Zlatna liga u Danskoj u oktobru nijesam očekivala ovakva izdanja, ali mogu samo da kažem da ‘lavice’ kada obuku ovaj dres, jednostavno ne odustaju do kraja. Borile smo se tokom svih 60 minuta sa svim protivnicima. Bile smo fokusirane na ono što nam selektor Kim Rasmusen i trener Bojana Popović pričaju, da im u potpunosti vjerujemo, tako je i bilo. Nadam se da ćemo popraviti loše stvari sa prvenstva, da ćemo zadržati one dobre i spremamo se za mart kada nas očekuju važni mečevi u borbi za Olimpijske igre”, zaključila je Mehmedović.

Naše djevojke se sada vraćaju klupskim obavezama, dok ih prva naredna akcija u dresu sa državnim grbom očekuje za tri mjeseca. Put za Tokio, na najveću svjetsku smotru sportista vodi preko Norveške, Rumunije i Kazahstana.

Jasno je da će osvajanje jednog od prva dva mjesta na turniru biti težak zadatak, ali i to da ga „lavice“ poslije sjajnih izdanja u Danskoj, mogu očekivati sa velikim optimizmom.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Uz čiju pomoć

ko će učestvovati u rušenju sportske cg slave ? Pored Bratićke, hoće li neko iz Budućnosti ??????

A Bojana ??

Bojana ima svoju računicu. Biti u velikom klubu. Mi ne možemo uticati na mišljenje, iako ima obaveze prema klubu koji trenira.

stvarati naše trenere

Za sada strane. A vremenom od naših igračica. Zar slavne igračice ne mogu stvarati vrhunskog igrača. Što se nije mislilo od ranije, na Maju. Sada za skorije vrijeme, Radičević, Kaća, Majda, Milena za neku godinu. Tu su ostale iz zlatnog doba. Suzi je počela sa mladim timom