9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izdanje tima u nastavku je bilo mnogo bolje

Rukomet

Comments 0

Izdanje tima u nastavku je bilo mnogo bolje

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost nije odigrala odbranu na potrebnom nivou u prvom poluvremenu, a protivnik je to kažnjavao, dok je izdanje tima u nastavku bila mnogo bolje, što je donijelo pobjedu, kazala je trener Bojana Popović nakon pobjede protiv Podravke (33:26) u posljednjem kolu grupne faze DELO EHF Lige šampiona.

Popović je istakla da je ponosna na igračice koje su dale maksimum i izborile se sa brojnim problemima i izazovima od početka sezone, a vjeruje da njen tim može da se suprotstavi mađarskom Ferencvarošu u osmini finala elitnog takmičenja.

- Hvala ekipi Podravke na dobroj utakmici, teško prvo poluvrijeme u kojem se nijesmo dobro vraćale, pravili smo greške i to je protivnik kažnjavao. Mnogo minusa u vraćanju u odbranu, koja nije bila dobro postavljena i o tome smo pričali tokom pauze, jer smo znali da moramo mnogo bolje. U nastavku smo to riješili na mnogo bolji način, komunikacija je bila na potrebnom nivou i natjerali smo Podravku da igramo 6 na 6. Mnogo stvari je iza nas i ponosna sam na ove djevojke, neke od njih su „multipraktik“ jer igraju na više pozicije, a naročito se to odnosi na poziciju desnog beka. Djevojke su dale maksimum, ponosna sam na njih i srećna sam što smo ostale zdrave nakon ovog meča – kazala je Popović.

Barbara Arenhart je imala još jedno sjajno izdanje i upisala je 14 odbrana, ukljućujući i sedmerac.

- Srećna sam i ponosna što smo uspjele da se izborimo sa svim okolnostima i problemima koje smo imali u proteklom periodu. Pravile smo greške u duelu protiv Podravke, protivnik je to kažnjavao golovima iz kontri, ali zasluženo smo došle do pobjede. Srećna sam i što nije bilo povreda. Ferencvaroš nas očekuje u osmini finala, to je težak protivnik, ali imamo vremena da se pripremimo na najbolji način i vjerujem da možemo da im se suprotstavimo – kazala je Arenhart.

Protivnik u osmini finala biće mađarski Ferencvaroš, četvrtoplasirani tim grupe A sa osam pobjeda i šest poraza.

Prvi meč u Podgorici igraće se za tri sedmice, odnosno 6. marta, revanš u Budimpešti je sedam ili osam dana kasnije.

Bolji iz tog dvomeča u četvrtfinalu će se sudariti sa Đerom, koji je u derbiju za prvo mjesto u grupi B savladao CSKA (31:24).

- Ferencvaroš je dobar, mlad tim, koji je generacijski sklapan i odlično djeluju tokom čitave sezone. Ipak, bilo je i oscilacij u njihovoj igri, imaju slabih tačaka koje su bile evidentne u nekim utakmicama. Treba međutim, da razmišljamo prije svega o našoj igri, da ispravimo neke greške koje smo uočili u prethodnim utakmicama, imamo vremena da to uradimo u pauzi do osmine finala. Najvažnije je da nas zaobiđu povrede i koronavirus, na nama je da naporno radimo i vidjećemo za što će to biti dovoljno – zaključila je Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR