16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojana Popović novi selektor lavica

Rukomet

Comments 3

Bojana Popović novi selektor lavica

Autor: Antena M

  • Viber

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore odlučio je da ne nastavi saradnju sa dosadašnjim selektorom Kimom Rasmusenom, pa Bojana Popović preuzima "lavice", objavljeno je na sajtu Rukometnog saveza. 

"Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore donio je odluku da ne nastavi saradnju sa dosadašnjim selektorom ženske seniorske reprezentacije Kimom Rasmusenom. Za novog selektora nacionalnog tima imenovana je Bojana Popović, dosadašnja prva saradnica Rasmusena u stručnom štabu", navode u saopštenju. 

Ona će biti šesti selektor nakon obnove nezavisnosti.

"Ocjenjujući nastup reprezentacije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju kao uspješan, uz napomenu da treće uzastopno učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista predstavlja zajednički uspjeh svih stuktura u Savezu, igračica i stručnog štaba, UO RSCG donio je odluku da ukaže povjerenje Popović, cijeneći da je dala ključni doprinos u ostvarenom rezultatu i da kao novi selektor može na najbolji način da odgovori izazovu kao što je učešće na najvažnijem svjetskom događaju.

Uz zaključak da je potrebno ukazati povjerenje domaćem stručnjaku, UO RSCG je prilikom donošenja odluke, naročito cijenio doprinos Popović u ostvarenim rezultatima nacionalnog tima pod vođstvom selektora Rasmusena", navode iz UO. 

Popović je u igračkoj karijeri osvojila šest trofeja Lige šampiona i srebrnu medalje sa reprezentacijom Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a trenersku diplomu stekla u Crnoj Gori, nakon uspješno završene edukacije koju organizuje Komisija za edukaciju rukometnih trenera.

Debi na klupi "lavica", Popović će imati 16. aprila protiv Bjelorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

UO RSCG izražava zahvalnost Rasmusenu na posvećenosti i odličnim rezultatima koje je ostvario na dva takmičenja – Evropskom prvenstvu u Danskoj u decembru 2020. godine i nedavno završenom olimpijskom kvalifikacionom turniru, uz najbolje želje na ličnom i profesionalnom planu u budućnosti.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

ne politiku

Ne unosite politiku u sport. Politika prlja đe god stigne. Crna Gora je Bojanina koliko i naša . Zašto odbaciti trenera koji nas vodi na Olimpijadu. Kako smo nezahvalni !!

doveo na olimpijadu

i sada ga odbaciti. Sramno. Bojani ' će doć vrijeme trenera. Ako je srp. svet upleo svoje prste, loše je za sport.

Andjela

Sto jeo ovo ne cijenite skandinavce ? Prvo Pär Johansson a sada Rasmusen! Popoviceva je dobra igracica bila ali postoji sumnjam da ona ovo moze!RSCG razmislite bolje lavice zasluzuju jednu od medalja !