8 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Idealno je da kroz ovih sedam dana vidimo ko je gdje

Rukomet

Comments 0

Idealno je da kroz ovih sedam dana vidimo ko je gdje

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prvi put nakon aprila, kada su dva puta savladale Sloveniju u EHF Euro kupu, okupile su se najbolje crnogorske rukometašice.

Selektorka Bojana Popović na pripreme tokom EHF sedmice, posljednje pred Evropsko prvenstvo u novembru, pozvala je 20 igračica, koje su odradile prvi trening u Sportskom centru „Morača“.

U odnosu na duele sa Slovenijom prije pet mjeseci, u timu nema desnog beka Sanje Premović i lijevog krila Dijane Mugoše, koja je pokidala prednji ukršteni ligament koljena lijeve noge. Zbog iste povrede nema ni njene klupske drugarice, golmanke Anastasije Babović, a na kontinentalnom šampionatu neće biti ni Jelene Despotović, koja se porodila prije mjesec.

U nacionalni tim se vraća lijevi bek Đurđina Jauković, koja je proteklog vikenda potvrdila da je u sjajnoj formi i sa 12 golova, bila najzaslužnija za pobjedu Bresta protiv FTC-a.

„Uglavnom sve igraju u svojim klubovima, imaju zapažene uloge, što je veoma važno. Ovih devet djevojaka iz Budućnosti konstantno igraju, nekoliko ih je u Brestu, Jovanka je u Krimu i tamo, naravno, igra, Ema u Bukureštu dobija svoje minute. Marta brani, kao i Marina u Šiofoku, najvažnije je to što sve igraju”, rekla je selektorka.

Ovih sedam dana će biti zagrijavanje za „prave” pripreme, koje počinju 24. oktobra.

„Milo mi je da imam priliku da okupim ekipu malo više od mjesec prije početka Evropskog prvenstva. Idealno je da kroz ovih sedam dana vidimo ko je gdje. Lige su počele, svaka djevojka dolazi iz svojih klubova u određenoj formi. Radićemo uglavnom u ‘Morači’, možda ćemo odigrati dva meča sa muškarcima, kroz to ćemo vidjeti šta možemo da planiramo za novembar”, istakla je Popovićeva.

”Lavice” tokom ove sedmice neće igrati nijedan kontrolni meč, već će samo trenirati u Podgorici, u kojoj će od 5. do 9. novembra igrati mečeve grupe D EHF Eura sa Španijom, Njemačkom i Poljskom.

„Počele smo da pratimo rivale u grupi još onog momenta kada smo znale ko stiže u Podgoricu. Veliki je plus što ćemo utakmice grupne faze igrati kod kuće, pred našim navijačima, ali vidjećemo kako ćemo se spremiti i koliko možemo da napravimo. Sigurna sam da ćemo se dobro spremiti, ali najvažnije je da sve djevojke budu zdrave u novembru”, poručila je Itana Grbić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR