Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jauković: Prvi cilj je da se plasiramo u glavnu rundu

Rukomet

Comments 0

Jauković: Prvi cilj je da se plasiramo u glavnu rundu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prvi cilj ženske rukometne selekcije Crne Gore na ovogodišnjem Evropskom šampionatu biće plasman u glavnu rundu, izjavila je Đurđina Jauković nakon današnjeg žrijeba u Beču.

“Lavice” će igrati u B grupi sa Rumunijom, Srbijom i Češkom. Dvije najuspješnije ekipe izboriće prolaz u glavnu rundu.

“Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera. Sva tri tima odlično poznajemo, jer smo imale priliku da igramo protiv njih u posljednje dvije godine”, rekla je Jauković, koja zbog povrede nije igrala na predolimpijskom turniru u Ulmu, gdje naša reprezentacija nije uspjela da se dokopa vize za Pariz.

Crna Gora je kvalifikacije za EURO završila sa svih šest pobjeda i imala je priliku da osjeti snagu Srbije.

“Sa Srbijom smo nedavno imale dva duela u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, dok je Češka bila rival u meču za sedmo mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu u decembru. Sa Rumunijom smo imale sjajan okršaj na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada smo pobjedom u Skoplju, izborile plasman u polufinale, kasnije došle i do medalje”, rekao je budući bek Budućnosti Bemaks.

Na prethodnom na EP su “lavice” blistale i stigle do bronzane medalje. Iako su prošle tek dvije godine, sastav će biti dosta drugačiji, najvjerovatnije i bez selektorke Bojane Popović.

“Biće teško, ali idemo korak po korak. Prvi cilj je da se plasiramo u glavnu rundu i prenesemo što više bodova, nakon toga ćemo praviti dalje planove”, zaključila je Đina Jauković.

Ovogodišnji kontinentalni šampionat održaće se id 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR