16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Simonović: Uspjeh u Roterdamu rezultat četvorogodišnjeg rada

Vaterpolo

Comments 0

Simonović: Uspjeh u Roterdamu rezultat četvorogodišnjeg rada

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Uspješan nastup vaterpolista na kvalifikacionom turniru u Roterdamu rezultat je četvorogodišnjeg stručnog rada, koji je započet poslije Olimijskih igara u Rio de Žaneiru, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

Prema njegovim riječima, to je i rezultat sjajne organizacije svih struktura u Savezu, stvorenih uslova za rad stručnom štabu i njegove posvećenosti reprezentativnim selekcijama.

"Podsjetiću na strpljenje, na koje sam tada pozivao, kada je bilo ideja da se neke stvari mijenjaju. Izdržali su u Vaterpolo plivačkom savezu i svaka im čast na tome, na upornosti i povjerenju koje su imali prema selektoru Vladimiru Gojkoviću. On im je to na najbolji mogući način vratio", kazao je Simonović agenciji MINA.

Govoreći o težini ostvarenog posla u Roterdamu, prvi čovjek crnogorskog sporta pohvalio je Gojkovića i njegov stručni štab da je na pravi način napravio smjenu generacija.

"Težinu ostvarenog rezultata značajno je povećalo i odustvo nekoliko igrača, koji su u posljednje vrijeme bili nosioci igre. Stasali su mladi momci, koji su uz staru gardu - Aleksandra Ivovića, Draška Brguljana i Dejana Lazovića, tvorci velikog uspjeha“, kazao je Simonović.

Komentarišući nastup u Roterdamu, Simonović je kazao da je postojao strah zbog odustva nekoliko značajnih igrača, kao i kvaliteta i značaja turnira.

"Niko nije očekivao da ćemo na tako fenomenalan način, siguran i zreo, odigrati turnir. Posebno mladi igrači, sa 19 ili 20 godina, debitanti na velikim takmičenjima. Odigrali su sa nevjerovatnom sigurnošću. Velika stvar je i povjerenje koje su dobili kod starijih igrača", kazao je Simonović.

On je istakao da je Roterdam potvrdio da Crna Gora i poslije Tokija ima tim za velika djela.

Simonović je kazao da mu je drago što je sjajan sportista postao i izuzetan vaterpolo stručnjak.

„Ne samo u vaterpolu, nego u sportu uopšte, nemamo puno vrhunskih stručnjaka. Drago mi je što se pojavio mlad, nevjerovatan trener, koji je bio i sjajan sportista", rekao je Adžić.

On je istakao da mu je žao što su bez posla i neki stručnjaci koji su donijeli mnogo radosti i uspjeha crnogorskom sportu.

"Žao mi je što je Dragan Adžić bez posla, a među najboljim trenerima je na svijetu. Žao mi je i što Petar Porobić nije u Crnoj Gori. Svi ti stručnjaci su nam prijeko potrebni, kako bi svojim znanjem radili na dobrobit crnogorskog sporta“, rekao je Simonović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR