8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kreće SP: Crna Gora ima velike ambicije

Vaterpolo

Comments 0
Kreće SP za vaterpoliste do 20 godina, ,,ajkule“ na startu sa Južnom Afrikom

Kreće SP: Crna Gora ima velike ambicije

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Svjetsko vaterpolo prvenstvo za mlade do 20 godina počinje danas u Češkoj, a Crna Gora će na startu grupe D igrati protiv autsajdera Južne Afrike (od 16.30 sati).

Mladi reprezentativci će za dva dana u derbiju kola odmjeriti snage sa Grčkom, koja je aktuelni šampion i upravo od tog meča zavisiće sa koje će pozicije dalje. Pobjedom bi osigurali direktan plasman u četvrtfinale, a porazom sa drugog mjesta razigravali bi za prolaz među osam. Naravno, uz pretpostavku da će ,,ajkule“ u posljednjem kolu savladati Kazahstan.

Naš tim od poneđeljka je jači za seniorskog reprezentativca Miroslava Perkovića. Centar iz Kotora odmarao je kratko nakon Olimpijskih igara i priključio se ekipi koja je dugo u treningu i koja je osvojila turnir u Puli.

"Došao sam sa Olimpijskih igara, malo sam odmarao, mogu reći da sam umoran i nijesam baš na najvišem nivou kao što bih trebalo biti za ovakve turnire. Ali imam ogromnu želju i uz ovu reprezentaciju i momke ta želja će presuditi da napravimo odličan rezultat", kazao je Perković.

Naši reprezentativci pred dolazak u Češku sparingovali su sa vršnjacima iz Srbije.

"Adaptirali smo se, odradili trening i čeka nas danas prva utakmica kao dobar uvod za čitav turnir. Smatram da neće biti problema sa njma, nakon toga čeka nas dva dana pauza, a onda bitna utakmica sa Grčkom. To je respektabilan protivnik, ali smatram da ćemo uz dobru koncentraciju uraditi prave stvari."

Naš tim sa klupe predvodiće Miodrag Mirović koji je zadovoljan sa dosadašnjim radom.

"U dobroj smo formi, spremni da pružimo maksimum. Čeka nas jako takmičenje na kojem sedam, osam selekcija želi medalju. Dobro je što nas na startu čeka lakši duel, a nakon dva dana pauze novi protivnik koji je jedan od kandidata za osvajanje zlatne medalje. U posljednjem kolu je Kazahstan, a onda se okrećemo eliminacionim mečevima", rekao je on.

Na spisku za SP su: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Vasilije Radović, Andrija Korać, Marko Milić, Danilo Radović, Marko Mršić, Vuk Drašković, Uros Vučurović, Đorđije Stanojević, Miroslav Perković, Jovan Vujović, Petar Vujošević.

U grupi A su Italija, Hrvatska, Rusija, Uzbekistan i Argentina, a Španija, Srbija, SAD, Slovačka i Češka su u B grupi, dok će Mađarska, Njemačka, Brazil i Egipat igrati u grupi C.

Pobjednik grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe u osminu finala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR