8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
O lažima i ćutanju

Izvor: Instagram

Stav

Comments 3

O lažima i ćutanju

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: B. Grinevski

Zajednička konferencija za štampu srpskog predsjednika i srpskog patrijarha (ili se ovo piše obrnutim redom?) primjer je besramne propagande i lažavine.

Obojica masno i bezočno lažu, da upotrijebimo ublažene izraze.

Onome sa bradom se priviđa NDH u Crnoj Gori. On manta o nekakvom protjerivanju Srba iz Crne Gore.

Onaj do njega, bez brade, priča isto to, samo obrnutim redom. I drugim riječima. Prijeti informacijama od kojih će pasti nebo, kad ih objavi.

Obojica računaju na to da će njihovoj pastvi, to jest izbornom stadu, nove gnusne laži, oslonjene na prethodne besramne neistine, koje proističu iz podlih izmišljotina, i tako redom, unatrag do 1918, pa još dublje u istorijsku crnu rupu iz koje i ova dva lika proističu, biti dovoljne da ih i dalje drže na uzdi i povocu, kako vam se više sviđa. Dolaze izbori i Crna im je Gora (opet) lutka u koju ubadaju svoje zlobne neistine, uvrede i optužbe.

Ovo sve pominjemo, uvaženi čitaoče, jer postoji prijeka potreba da konačno shvatimo sa čime i sa kime (opet) imamo posla.

Razumijemo da su politički obziri i (kvazi)diplomatska ”profesionalnost” do sada davali kakvo-takvo opravdanje za (moramo reći: uglavnom traljavu i neubjedljivu) uzdržanost pojedinih crnogorskih zvaničnika da “mudro” ćute i preskaču reakcije na usiljene i prizemne eskapade njihov srpskih kolega. (Gospodi Dačiću i Vulinu to nije smetalo da u kontinuitetu vrijeđaju, nipodaštavaju i prijete svemu i svakome ko vrijedi u Crnoj Gori.)

Srećom, izgleda da je ta prolongirana nirvana i nemiješanje u sopstveni posao stvar prošlosti. Naročito poslije obraćanja javnosti premijera Markovića i press-konferencije predsjednika Đukanovića. Teško da sada neki od onih kojima pozicija i opis posla nalažu da brane Crnu Goru mogu da se sakriju iza “visokumnih” komunikacija sa javnošću, u kojima su domaći čimbenici po definiciji i unaprijed krivi (naročito ako o tome horski i orkestrirano galame srpski vazali u Crnoj Gori i štampa koja ih malo predvodi, a malo opravdava i podržava), a zvaničnici Srbije i njihovi predstavnici u našoj zemlji, unaprijed i za svaki slučaj, nevini i dobronamjerni, čak i kad oni sami priznaju da je upravo suprotno.

Vrag je, dakle, odnio šalu.

Crnogorci treba da odluče da li će poluskrušeno i iskompleksirano da ćute na zlobe i gnusobe iz Srbije i od srpskih epigona iz Crne Gore, ili će da (u)rade ono što treba i moraju, čak i ako ih sopstvena država mjesečnim redovnim i vanrednim primanjima obavezuje na to. Razumjeli smo se, nadamo se, vječno optimistični i strateški strpljivi.

Dakle, ona dvojica s početka ovog dobronamjernog teksta, teško lažu, rovare, vrijeđaju i napadaju našu zemlju. Pa (i) zato nisu problem oni koji to javno i jasno reču, nego su naš problem oni koji o tome ćute, pretvaraju se da to ne postoji, odnosno da ih se to ne tiče, i ignorišu što su o tome (takođe: vrlo javno i vrlo jasno!) rekli i Predsjednik i Premijer.

U pamet se, dok smo na vrijeme.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ima nas još....

Molim Redakciju da prenese ovdje divne tekstove Aleksandra Sekulovića koje objavljuje u listu "Danas" i koji, za razliku od ovdašnjih birokrata ("ne talasaj"), hrabro i nesmiljeno razgolićuje srbijanske udare na Crnu Goru DA JE VJEČNA !!!

Jan

@Tesla Gledajući jeste djelovalo neočekivano jako, teške rijeci, ali ipak to je Srbija.To su Srbi.Jedno je puno srce Crnogorskim Srbima posle ovoga, jer su ih podržala braca.Koji osjećaj mogu mislit...

Tesla

Gledao sam konferenciju i u jednom momentu sam pomislio da je neka sala ili skrivena kamera. Nevjerovatno!!! Gledam i u jednom trenutku osjecam toplinu i radost sto sam iz Crne Gore, sto nemamo nikakve veze sa njima sem ovo sake jada sto pali sopstvenu kucu zarad tudjih ciljeva. Kakvi su to plitki umovi kad samo ne shvataju da mogu biti ma koje vjere ali cu uvijek biti Crnogorac. Jos oni nijesu izasli iz 14-og vijeka....