15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kvorum za srpsku crkvu

Stav

Comments 6

Kvorum za srpsku crkvu

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: B. Grinevski

Učestale posjete lidera partija vladajuće koalicije administratoru srpske crkve u Crnoj Gori znače samo jedno: kvorum je u opasnosti!

Naravno, poštovani čitaoče, nemamo potrebe da se nadamo uzbuđenjima i razmišljamo da li bi se, možda, neko iz građanskog pokreta Ura, u nenadanom napadu savjesti sjetio da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti, u interpretaciji i sa izmjenama koje predlaže g. Joanikije, a promoviše g. Leposavić (Ioannes feat. Beautiful Mr Savich, rekli bi neuki Amerikanci), protivan crnogorskim nacionalnom i državnom pravu i interesu, u najdubljem i najvažnijem značenju tog prava i tog interesa, pa promijenio svoj glas.

Ništa se ne nadajmo, neće godpođa Božena i komesar Konatar popustiti!

Glasaj, razvaljuj!

Razlog učestalim vizitama, po snijegu i smrzlici, ne leži u tome. Srpski popovi zovu svoje političare na śednik, da bi se obezbijedio - kvorum. O prostoj većini je riječ, o vrlo prostoj većini.

Čak je i g. Medojević doživio kratkotrajnu katarzu i ,,uspeće” - njegove najave da će sve razvaliti, rasturiti, smijeniti i zauvijek raskrinkati - ispariše brzo, čak i na ovoj hladnoći. Jedino se porodica profesora doktora najpametnijeg na svijet (,,top two hundred”, sjećate se) B. Radulovića suočila sa insuficijencijom porodičnih kadrova za lijepe sinekure. (Žali bože e nemamo aerodrom Berane, našao bi ovaj Kadar nove kadrove za to, makar i u bratstveničkim redovima!)

Zato se g. Bečić i g. Bogdanović, nerazdvojni kao čuveni Thompson&Thompson, brkati detektivi iz ,,Tintina”, ponašaju, ipak, pametnije. Molim lepo - tu se besjedi o potrebi pomirenja, novoj osjećajnosti, drže se skraćeni kursevi iz unutar-pravoslavnog ekumenizma, pod budnim okom i svetom bradom rahmetli ARR, koji ih sve prati i posmatra sa zidova i cerada, sa zgrada i bilborda. Pametni momci, samo tiho i civilizovano.

,,Ima da se pomirimo, a crkva se registrovati neće!”. To bi trebalo da bude podnaslov izmijenjenog zakona, dok ministar pravde i ostalog nebitnog dijela resora (ko će se kutarat’ tim ljudskim pravima, kada imamo anti-genocid Ljudsku Dušu na čelu skupštinskog odbora?), piše internacionalne poslanice u kojima ratuje protiv Ancien Régime u sve šesnaes’. Uporan čovjek, gotovo zelot u oblasti pravde i prava!

(Za to vrijeme, Andrija vojvoda Mandić, u Beogradu, kod ovlašćenog g. Marića, zajedno sa onim srpsko-crnogorskim Srbinom crnogorskog porijekla, analizira situaciju u Crnoj Gori. To su tako dobre analize, ali za Who’s who in Serbian Intelligence Sector, a samo sporedno za Crnu Goru. Ali, eto - valja se!)

Sporad kvoruma i priključenija će, ako bude potrebe, kod Joanikija poći i nosilac glavne sporedne uloge u ovoj crnogorskoj anti-bajci, Abazović - Šegrt naš Hlapić. Da to sve provjeri, da pritvrdi i ovjeri. Tako treba, Rakčeviću! Tako treba.

Ili smo mi zaista naivni, pa ne shvatamo da je sektor bezbjednosti imao još jedan tajni sastanak - ovoga puta zaista tajni - pod maskama i u tmuši tih podrumskih prostorija podgoričkog hrama SPC?

Ako je tako, onda se zaista nemamo što brinuti. Samo nam je žao g. Medojevića, što je, bez velike preše i potrebe, ozbiljno poljuljao svoje mjesto u sazveždju likova koji razvaljuju Duboku Državu, oplakuju poraz Donalda Trampa, vrijeđaju inostrane ambasadore, a posebno američku ambasadoricu u Podgorici, i pucaju ćorcima na vladu g. Rukoljuba, a posebno na ministra financija (Mr Mickey).

Ili je lider PzP bio u radnoj posjeti kod g. Joanikija, u potrazi za nekom mađijom koja bi, u posljednji tren, spasila američku i evropsku istoriju od liberalne pošasti?

Kvorum je dakle, obezbijeđen.

Ovoga puta neće biti nikog ispred Skupštine. Hladno je, ko će se ponovo okupljat’ - sve je već rečeno!

Raspameti! (Ratko Mladić, naredba za bombardovanje Sarajeva)

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Eagles

Jednog dana falit ce tamjana:kad tad!

SerdarŠćepan

Upravo tako, sve je ovo u režiji ovog filma ovih svetosavljana koji nažalost moramo da gledamo. Đe je naša Crnogorska pravoslavna crkva? Koliku je podršku imala za ovih tridesetak godina otkad vratismo ukinutu državu. Pa nama je tada i naša crkva ukinuta! Nedamo CPC, hoćemo naše hramove!!!