26 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

24.07.

34° / 22°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dragan Bursać: Opet Srbi bogomolje ruše!

Stav

Comments 26

Dragan Bursać: Opet Srbi bogomolje ruše!

Autor: Antena M

  • Viber
Znate kako kaže onaj najnoviji vic, više su Srbi porušili pravoslavnih crkava u RS-u u zadnja dva dana, nego što ih je sila Boga Armije BiH srušila u Sarajevu za vrijeme rata.

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

I da, ovaj tekst nema nikakve veze sa Fatom Orlović, heroinom našeg doba.

Množenje crkve sa nulom

Kako?

Tačno tako, dobro ste sve pročitali!

Duplo ili beskonačno mnogo više crkava porušeno je u RS-u ovih dana, nego u Sarajevu za vrijeme rata, potvrđuje to i matematička nauka iz dana dan.

Jer…

Znamo svi da je u Sarajevu za vrijeme tog rata nesrećnog porušeno nula, slovom i brojem nula crkava, ali su Srbi, preciznije njihovo rukovodstvo evo koliko juče srušili navodno pravoslavnu crkvu u avliji Fate Orlović u Konjević Polju.

Dobro, ne slažem se ja da je to bila baš crkva. Ne slaže se ni Sud, on kaže da je riječ o nasilno, na tuđoj zemlji napravljenom i nelegalno izgrađenom objektu. Ne slaže se ni Hrizostom Vladika SPC-a, koji kaže da im to nije trebalo (SPC-u op. aut). Nije im svima zajedno trebalo, dakle da grade umobolno ludilo na Fatinom zemljištu. Znači, niko pod svodom nebeskim ne kaže da je riječ o pravoj crkvi, niti se bilo ko slaže da je trebalo graditi tu skalemeriju u ženinom dvorištu.

O ideji, a kamo li o realizaciji nakane da u tuđoj avliji pravite bogomolju, nećemo sad-suviše je ludo. A to je bila realnost RS-a dvije decenije i više.

Dobro?

Dobro i to sad sve zajedno na gomili nikakva prepreka nije da osobe poput Rajka Vasića, Milana Tegeltije i Srđana Mazalice, dakle čelnih Dodikovih persona koje su prošlost sadašnjost i budućnost tog Dodikovog režima, ne zareže i ne zarlauču kako je rušenje betonske konstrukcije u Fatinom dvorištu neizbrisiva šteta za svakog Srbina, pravoslavca, koji će učiti svoju djecu da se svete u bliskoj budućnosti zlim Bošnjacima (sic!).

Ili kako reče narečeni Srđan Mazalica, Dodikov poslušnik u Skupštini RS-a, rušenje bilo koje bogomolje je zločin. Nije nego?!

Reci hop, pa sam sebi skoči u usta

Eh, bože pravde, Bože me oprosti, pa je betonsku nakaradu rušila ni više ni manje nego baš vlast Rebuplike Srpske po nalogu suda, i to po potvrdi Zorana Prezimenjak Tegeltije, iz SNSD-a predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji je kazao da se krenulo u “postupak uklanjanja nelegalno izgrađenog objekta u dvorištu Fate Orlović u Konjević Polju“ i da je za to zadužena, pazite sad-Vlada Republike Srpske.

A Vlada narečene Republike Srpske čini zločinački čin rušenjem tzv.  bogomolje, makar tako tvrdi Srđan Mazalica. Pazite, ne ja nego taj Dodikov Mazalica?!

Ajde, konačnio neka korist od huškačkog, zlobnog rukovodstva SNSD-a, koje je u svom alogičkom lutanju i silovanju logike i etike izašlo na zelenu granu. Da zaista jedna od tih Vlada RS-a, je direktno kriva za rušenje vjerskih objekata (između ostalog).  

Naravski, nema to veze sa sramotnom betonskom nakarad-konstrukcijom u Konjević Polju, koju je neko nazvao crkveno-vjerskim objektom.

Ima to puno više konkretne veze sa, da ne idemo dalje npr. sa rušenjem nekih vjerskih objekata tu u Banjaluci.

Rušilo se u Banjaluci dinamitom Srpskog sveta

Eto tako, na primjer:

-Ferhat-pašina džamija, znana kao Ferahdija, spomenik svjestke kultune baštine, sagrađena 1579, srušena je 7. maja 1993;

-Džamija Aranudija, izgrađena 1594, srušena 7. maja 1993;

- Gazanferija, Mala čaršija, izgrađena 1760, srušena 4. jula 1993.;

-Behram-efendijina džamija u Novoseliji, izgrađena 1560, srušena  26. maja 1993;

- Mehid-bega Imamovića džamija, Hiseta, sagrađena 1630, srušena 4. Jula 1993;

-Jama Gornji Šeher, izgrađena 1554, srušena 4. Jula 1993;

-Talih džamija, Pobrđe, izgrađena 1580, srušena 8. septembra 1993;

-Stupnička džamija, Stupica, izgrađena 1595, srušena 9. septembra 1993;

- Dolača džamija, Dolac, izgrađena 1686, srušena 9. septembra 1993;

-Potočka džamija Potok, izgrađena 1630, srušena 6. Septembra 1993;

-Gradska džamija Grab, izgrađena, čak 1528, srušena 4. Jula 1993;

-Tulekova džamija, Novoselija, izgrađena 1760, srušena 17. Maja 1993. ;

-Hadži Kurd džamija, Novoselija, izgređan u 17. vijeku, srušena 11. Maja 1993;

-Potpećinska džamija, Pećine, izgrađena 1618, srušena 9. Aprila 1993.;

-Hadži Mustaj-paše Sokolovića džamija, Novoselija, izgrađena 1570, srušena 14. Jula 1993.

Pa malo li je?!?!?!

U samo jednom gradu koji je pod svojim kontrolom držala i drži vlast RS??? Taj grad se zove Banjaluka i u njemu žive sve ove kreature, koje se vijeđaju nad činom uklanjanja kvazicrkve.

Malo li je gospodo Tegeltija, Vasiću i Mazalice? Pri tom ovo su stvarni vjerski objekti koji su trajali stoljećima i koji su porušeni u trenu, a nije riječ o nekakvom jednokratnom betonskom zapišavanju terena.

Sram vas bilo, malo li je!

E upravo tako, sistem koji srpska nacionalistička politika sprovodi najmanje tri decenije počiva na gnusnim lažima i šizofrenim autosugestijama, a upravo zahvaljujući tom ludilu taj sistem propada spaljujući svoju logiku.

A gdje je cijela BiH, u kojoj je porušeno reko 1000 džamija pod rukovodstvom ideoloških tutora i idola ovih dušebrižnika?

Pa kad bi krenuli da se svete svi sužnji po vašem receptu u regionu, ne bi Srba ostalo ni koliko ispod kamena, sve do Karpata.

Kažem, ovo nije tekst o Fati Orlović, ali je ponajviše tekst o njoj. 

Komentari (26)

POŠALJI KOMENTAR

Šaćir

Tekst iz koga se može dovoljno naučiti ,ako nam je stalo do istine!

Vladimir

@Majka Tereza ,cim se potpisujete kako se potpisujete ....sve je jasno..Bas ste me slatko nasmejali..Samo VI nastavite Vase skolovanje...Trebace Vam.

Vladimir

@ZLATKO ,uh doktore nauka...Nisam Vas prepoznao. Naraavno da nisem deo Vaseg matrixa..niti bi hteo da budem..Drugacije razmisljam,jer to je demokratija..Secate se toga iz skole?