24 °

max 28 ° / min 17 °

Nedjelja

26.09.

28° / 17°

Ponedjeljak

27.09.

29° / 19°

Utorak

28.09.

28° / 18°

Srijeda

29.09.

26° / 17°

Četvrtak

30.09.

22° / 17°

Petak

01.10.

22° / 15°

Subota

02.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I moja je majka muslimanska

Stav

Comments 21

I moja je majka muslimanska

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Za 33 godine svoga života od kojih je najveći dio proveden na Cetinju, nikada nijesam čuo psovku koju je jedan nepomenik juče izgovorio i time svima nama udario šamar. Svima nama koji se svuđe legitimišemo kao stanovnici grada koji je krajem prošloga vijeka bio jedini kadar da u Miloševićevoj Jugoslaviji organizuje antiratne mitinge i šalje podršku muslimanima u Bosni i Hercegovini. Koji je bio utočište mnogim žrtvama šovinizma toga perioda. Taj šamar je bolniji od ijednog suzavca kojima su nas zasuli prije 10 dana, gumenog metka i pendreka.

Kako zapisa moj prijatelj Ivan Poček - stidim se tuđe sramote! Svi se stidimo i izvinjavamo, duboko. Jer mi koje je sazdao ovaj grad znamo koliko su muslimani privrženi Cetinju i Crnoj Gori i koliko zbog toga imaju problema s onima koji dan danas relativizuju Srebrenicu i pjevaju o "lelekanju bula".

U trenutku najveće intime, moram priznati da mi je ona skaredna i lajačka psovka od juče jednako teško pala kao i odluka veleizdajničke Vlade Crne Gore da otme Cetinjski manastir Cetinju.

No, poslije svakog šamara čovjek se rastrijezni jer prihvati realnost da u svakome kolektivu diše po neki neotesani i neproduhovljeni stvor koji bača ljagu i nanosi štetu. Uostalom, tako je i s porodicama što veli Mihailo Lalić u "Ratnoj sreći", uvijek postoji crna ovca koja cijelo pleme zastidi.

I na kraju poručujem, kao Andrej i kao Ivan - kad gođ se psuje majka muslimanska, zapamtite: I JA SAM MUSLIMAN!

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

CRMNICANKA

Kada je moj muž služio vojsku u Bileci i ja kao tek udata a”razmažena” Beogradjanka sam htela da budem bliže njemu! Živela sam 11 meseci u muslimanskoj porodici Mujacic! I dan danas iako svi mi po svetu,i puno nestalih kao i moj muž oni su u mom srcu kao najbliža porodica! KVP

Jack Hustlle

@Musliman No što ste,isto ka' ja i svi Crnogorci i svi ostali koji vole Montenegro. Posebno Muslimani i Malisori koji su bili oficiri Crnogorske kraljevske vojske i perjanici kod kralja Nikole !

Jack Hustlle

@Nihada Ne znaš sama kolko nam znači Vaša podrška i iskustva koja imate. Pišite o tome da pojedini kojima još ima lijeka dođu k sebi. Živjela nam ti i suverena BiH!