16 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

18° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

21° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

28° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Manjinska Vlada – crni pojas, za dva-tri dana

Stav

Comments 8

Manjinska Vlada – crni pojas, za dva-tri dana

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Što će zajedničko uskoro imati crnogorska i ruska vlast? Crni pojas. Poznato je da Vladimir Joković (poznat po uzrečici „časno članstvo SNP-a“) kao časni član časnoga SNP-a koji će časno nastaviti časnim putem časnoga Momira Bulatovića kao i njegov imenjak Putin voli borilačke vještine te da i on pośeduje crni pojas. Časni crni pojas.

No njih dvojicu veže još ponešto. Jednako negiraju genocid u Srebrenici, jednako gledaju na Zapad, jednako vjeruju u "pravoslavnu" crkvu, jednako gledaju na rat u Ukrajini i jednako vole Aleksandra Vučića. Uz bitnu razliku. Ruski Vladimir je Vučićev gospodar dok je crnogorski Vladimir slugin sluga, tj. Vučićev karate kid.

E baš taj časni Joković koji je prije neki dan na RTS-u izjavio kako će časno raditi na srpstvu u Crnoj Gori i potpisati Temeljni ugovor s Crkvom Srbije postao je glavni pajtos Dritana Abazovića u kreiranju novoga eksperimenta – „manjinska Vlada“ u kojoj će, ako je vjerovati dobro obaviještenim medijima, zahvaljujući časnome članstvu SNP-a Aleksandar Vučić imati najviše ministara.

Onima koji su od 30. avgusta 2020. godine upozoravali da Abazović radi protiv Crne Gore nije čudno što on ovim prepakivanjem samo nastavlja svoj posao u nešto obrijanijoj i šarenijoj varijanti od one bradate i karačetničke postavke Zdravka Krivokapića, ali ne možemo ostati ravnodušni i ne zapaziti da mu sad u tome poslu pomažu suverenističke stranke.

Najveći dio suverenističkih stranaka, koji je do juče Abazovića nazivao najpogrdnijim imenima, od trenutka obaranja Krivokapićeve Vlade zanijemio je kao da im je mirotočivi svetac Crkve Srbije odśekao jezik te počeo da pomaže njegovu novu prevaru Crne Gore. Priča o oslobođenju od četništva Vesne Bratić, kleronacionalizma Zdravka Krivokpaića, fantazmagorija raštandžije s Oksforda i Kazanove iz Singapura te diletantizma ostatka apostolske kamarile, u potpunosti je anestezirala suverenističke stranke koje su vjerovatno motivisane s nekoliko fotelja po visini i po dubini oprostile Abazovićevu izdaju vijeka. Najednom je prestao biti „izdajnik“, kako ga je doslovno zvala kompletna crnogorska opozicija, naročito poslije Belvedera 2021, a u njemu su se počeli viđeti i „emancipatorski potencijali“, kako to reče predśednik Đukanović.

Ukratko – dvije trećine nove Vlade činiće SNP i URA. Većinu će, dakle, imati provjereni Vučićevi igrači budući da se nijednom nijesu oglasili o napadima koji posljednjih godina dolaze sa srpskih adresa te da su obje partije istakle kako nemaju ništa protiv otvorene rak rane „Otvoreni Balkan“, kako žele potpisati Temeljni ugovor s Crkvom Srbije i odraditi popis. Ako se pogledaju zahtjevi koje od 30. avgusta ističe glavna Vučićeva falanga u Crnoj Gori, Demokratski front, a to su „Otvoreni Balkan“, Temeljni ugovor i popis, onda vidimo da između onoga što propovijedaju URA i SNP zapravo nema razlike s DF-om.

Što su suštinski ciljevi nove Vlade koja je nastala kao plod ljubavi između Abazovića i Jokovića najbolje će nam reći mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. Ono će kako vele mediji, a niko ne negira, pripasti SNP-u! Mislim da poslije te informacije nema dalje rasprave o korisnosti podrške Abazoviću.

Zato suverenističke stranke moraju još jednom razmisliti u što se upuštaju. Odlično znate ko je Abazović, kako mu je istina čvrsta i kako laže kako koga stigne. Zato se dobro zapitajte da li ćete mu davati podršku za novu prevaru u kojoj prešminkana, napuderisana i nacionalno prošarana Vlada treba da uradi ono što onoj bradatoj, otamjanjenoj i jednonacionalnoj nije pošlo za rukom.


Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krs

Ova lakrdija sa manjinskom Vladom se mora zavrsiti sto prije,jer u protivnom agonija Crne Gore se nastavlja!Najveci problem u ovoj prici su suverenisticke,gradjanske partije,kojima su licni I partijski interesi ispred drzavnih!

Goodlwin

za mene je sdp bila propala priča još kada su izašli sa"pozitivnom cg" na izbore u PG 2012

vakatje

Poštovani g.Batrićeviću,kao i vazda mudro zborite.Suština "navale" snp-a na učešće u "maloj" vladi je izuzetno podmukle prirode.Znamo sve o njima a sada pokušavaju da poprave slab učinak četničke družine.Cilj im nije bio boljitak CG,naravno,nego da dokažu četničkoj družini da oni mogu "prikriveno" učinjeti više od njih.To je smijurija i uvreda za svakog,čak,ispodprosječno inteligentnog pojedinca.