16 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Levčenko: Usvojite embargo na rusku naftu, ne može litar ukrajinske krvi biti ravan litru ruske nafte

Stav

Comments 0

Levčenko: Usvojite embargo na rusku naftu, ne može litar ukrajinske krvi biti ravan litru ruske nafte

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Ponos Crnomorske flote Rusije krstarica “Moskva” bila je deklasirana i postala novi tip ruske podmornice. Ogromna količina ruskih krstarećih raketa i različitih sistema ubojitog oružja sada čuva dno Crnog mora.

Ukrajina se bori protiv naoružanog do zuba ruskog agresora puno skromnijim naoružanjem. I poslije 50 dana od početka rata ukrajinska vojska nastavlja da uništava ruske vojnike, a u vječnost ih je već otišlo 20 hiljada. U hiljadama se broji i vojna tehnika koja je uništena. To samo svjedoči u kakvim teškim naporima ukrajinskih boraca je to sve je bilo urađeno.

Ukrajina treba savremeno teško naoružanje. Tek tada zemlja će da bude u mogućnosti da oslobodi svoju privremeno okupiranu teritoriju. Bez tog oružja sada je vrlo teško i gotovo nemoguće probiti koridor u Mariupolj, gdje naši vojnici još do danas drže herojsku odbranu i gdje su počeli da ginu bez streljiva. Vašington i Brisel moraju reagovati još odlučnije i brže.

Nagomilana oko Donbasa ruska vojna armada spremna je da opet krene u krvavi pohod na Ukrajince. Mi svim snagama držimo civilizacijsku liniju odbrane slobodarske Evrope od ruskog svijeta, preciznije ruske tame, šta zeli da uništi sve ljudsko na ukrajinskom tlu i krene dalje u svoj smrtonosni za Evropljane napad na vrijednosti zapadne civilizacije, koje Moskva smatra trulim i čak nedostojnim za postojanje.

Ukrajina drži odbranu i neće pokleknuti. Ali svaki dan mi gubimo najvažnije što imamo - svoje ljude i uz to veliku količinu materijalnih dobara.

Ove godine ćemo izgubiti 33% bruto proizvoda zbog genocidnih ruskih bombardovanja. Gubici su već na razini triliona dolara, pri tome što postojeće sankcije odnesu ruskoj ekonomiji samo 11 odsto. U ovom genocidnom ratu Ukrajina gubi tri puta više dobra nego Moskva.

Embargo na ruski ugalj će početi da djeluje tek od avgusta ove godine. Što se tiče evropske zabrane na kupovinu ruske nafte, zasad sve blokiraju Budimpešta i Berlin. Svima objašnjavaju kako su previše zavisni od ruske nafte, te da će imati ogromne finansijske troškove.

Ali Ukrajina je već izgubila trilion dolara i desetine hiljade ljudskih života. Kako je to Viktor Orban planirao mađarsku privredu da bez Moskve ne može napraviti ni korak. Isto pitanje važi i za Njemačku. Izgleda je Angela Merkel stvorila sve uslove za potpunu zavisnost njemačke privrede od ruske nafte i plina.

A gdje su evropske direktive koje zabranjuju zavisnost zemalja EU od jednog izvora energije? Njemačka je 2014. slabašno reagovala na pokušaj Moskve za aneksiju ukrajinskog Krima i okupaciju djela Donbasa. Neprikladna okolnostima reakcija NATO i EU na započeti rat, još krajem februara 2014, imala je apsolutno katastrofalne posljedice do danas.

Moskva je od tadašnjih primitivnih sankcija Zapada samo postala više uvjerena da ima zeleno svijetlo za sljedeću agresiju. Izgleda da ne bi puno političara na zapadu brinulo u slučaju da Moskva zauzme Kijev. To bi za njih bio neki prirodni prećutni sporazum sa Kremljom da vi uzimate ovo za sebe ali nemojte više nas uznemiravati.

Ali Ukrajina je dala žestok otpor agresoru. Predsjednik Volodimir Zelenski nije prihvatio savjete nekih zapadnih lidera da otputuje iz zemlje, koja je bila u plamenu ruskog zla i borila se za opstanak. Ruska invazija za mnoge nije bila iznenađenje.

Ali 50 dana borbe ukrajinskog naroda svjedoči da napokon kolektivni zapad mora shvatiti da litar ukrajinske krvi ne može se uspoređivati sa litrom ruske nafte.

Usvojite napokon ovu odluku, o embargu na ruske energente i imaćete perspektivu uštedjeti trilione dolara, koje je već izgubila Ukrajina zbog ove nepravedne politike.

Ne može biti litar ukrajinske krvi ravan litru ruske nafte, čak i na berzi zapadnih vrijednosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR